Обвиняемият за убийството на бившия полицай Любомир Иванов Кристиан Илиев излиза от ареста.

Софийският апелативен съд потвърди изцяло определението на Софийския градски съд за мярка за неотклонение „домашен арест“ с контролна електронна гривна на Илиев, пише Телеграф бг.

Апелативните магистрати се солидаризират с изводите на първоинстанционния съд по случая. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Кристиан Илиев е обвинен като физически извършител на убийството на Любомир Иванов - Любо Полицая на 24 март 2022 г. в столичния кв. „Лозенец“.

От няколко месеца вкъщи е и Боян Табаков, който беше посочен като помагач на Илиев за престъплението.

Любо Полицая беше застрелян пред дома си. Той е бивш началник на Криминална полиция в едно от столичните районни управления.

Мъжът беше сочен като член на престъпна група за производство и търговия с нелегални цигари, но делото така и не стигна до съда. Още няма обвинителен акт от досъдебното производство за убийството му.

Кристиан Илиев излиза от ареста заради влошено здраве, тъй като страда от тежка форма на дискова херния и неведнъж се е налагало да го настаняват в болница. В затворническата болница нямало как да получи адекватно лечение и имало опасност в ареста да остане инвалид.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук