Собственикът на Facebook - компанията Meta, обяви съкращение на 10 000 работни места. То е част от онова, което главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг нарече „година на ефективността” на компанията, тъй като технологичният сектор в САЩ продължава да намалява, предава Нова тв

В имейл до служителите си Зукърбърг заяви, че Meta ще съкрати 10 000 работни места през следващите няколко месеца, като се насочи към средния мениджмънт, а 5000 други длъжности ще останат незаети. През ноември компанията обяви съкращението на 11 000 работни места.

Най-голямата компания за социални мрежи в света намалява още броя на работните места в допълнение към съкращението с 13% през ноември в опит да се превърне в по-ефективна организация. Според изявлението на Зукърбърг решението идва в резултат на глобалните проблеми, свързани с пандемията, които впоследствие са намалили приходите на компанията спрямо прогнозните.

„Онлайн търговията не само се върна към предишните тенденции, но макроикономическият спад, повишената конкуренция и загубата на реклама доведоха до това, че приходите ни са много по-ниски, отколкото очаквах. Сбърках и поемам отговорност за това", заяви Зукърбърг.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук