Кандидат-депутатът от ГЕРБ Николина Ангелкова се срещна с жители на село Петърч. Това съобщи самата тя в профила си във Фейсбук. 

"Българи, живеещи в 4 държави, са сред нас на събитието в Петърч. От Германия, Испания, САЩ и Канада, прибрали се за кратко, обмениха мисли с нас днес: “Ние сме с Вас, въпреки че не живеем тук” и “Виждаше се, до скоро, позитивната посока на развитие на България. Надяваме се да спечелите, за да продължите добрата си работа”.

Българите в чужбина и емиграцията през годините на прехода винаги са били чувствителна тема за нашето общество. Хиляди родители виждат децата и внуците си само през камерата на телефона", пише бившият министър на туризма.

"Аз останах. Въпреки възможностите да продължа професионалното си развитие навън. И все още вярвам, че с общи усилия можем да продължим в правилната европейска посока в развитието си.

Доказателство за това бе управлението на COVID кризата, по време на която хиляди българи зад граница оцениха здравеопазването у дома и грижата за всеки отделен човек, въпреки натиска в болниците и изтощението на медиците ни.

“България е там, където има и един човек, който се чувства българин", посочва в заключение Ангелкова, която бе един от най-успешните министри в кабинета "Борисов".