Областният координатор на „Има такъв народ“ във видинска област Милен Милчев крие, че е осъждан за проявено насилие върху беззащитна жена, пише BulNews.

Историята е от 2010 г., но тя дава правдива представа за характера на местния лидер на партията на Слави Трифонов.

Разследване на медията е установило, че на 2 юли, около 10 часа, Милен Милчев среща на ул. „Екзарх Йосиф“ Д. С. И. и я удря с глава в лицето. Това му се сторило недостатъчно и той продължил агресивното си поведение към 67-годишната жена, като я засипал с куп обиди.

Пострадалата подала жалба в съда и започнал процес, в който нападателят Милен Милчев бил привлечен като обвиняем. На 20.09.2011 г. магистратите от Районен съд-Видин с решение 504 го признават за виновен и е постановена осъдителна присъда.

На 1 декември същата година Окръжният съд потвърждава решението на колегите си от по-долната инстанция и задължава подсъдимия да заплати 1000 лв. обезщетение на тъжителката, плюс нейните разходи по делото и държавната такса.




Случката е изключително неприятна за всеки мъж, тъй като е недопустимо силния пол да напада жена на публично място. В този случай обаче става въпрос за лидер, който претендира да е носител на новото в политиката.

За тази черна страница в неговото битие със сигурност не се знае в ръководството на партията в София, тъй като обратното би предизвикало много размисли. Публичният образ на лидера на ИТН Слави Трифонов е на богат джентълмен, който харесва и уважава дамите, и присъствието на мутра като Милен Милчев сред неговите съмишленици би изглеждало невъзможно.

В действителност обаче той е избран за областен координатор на същата тази партия и повдига въпроса дали шоуменът е съгласен с факта осъждан за побой над беззащитна жена да бъде лицето на ИТН в крайдунавския град?

В крайна сметка се налага изводът, че Милен Милчев се прави на мутра само пред възрастни жени, докато всъщност е палячо. Време е циркът във Видин да си потърси нов смешник, който да разсмива зрителите. Сегашният може да играе само в „Селска мъка“…

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ