Г-н Борисов е поляризиращ фактор. Ако той се кандидатира и бъде избран ще продължи да се възприема, както до сега. Ние не възприемаме изборите като футбол мач. Ние търсим президент , който да бъде арбитър на обществото. Това коментира политикът от ПП ГЕРБ Тома Биков.

"Борисов е възприеман като една от двете спорещи страни. Трудностите и предизвикателствата ще бъдат след изборите.", каза той.

"Проф. Герджиков е най-подходящият в тази ситуация. Във всяка президентска надпревара има изненади. Ние напълно съзнателно сме готови да се надскочим като партийна структура. Сигурен съм, че доста хора ще припознаят проф. Герджиков. Краси Вълчев го предложи. Няма да загубим, ако президентът ни е интелектуалец.", категоричен е Биков.

"Ние предлагаме истинска алтернатива на Радев. Нека всеки от кандидатите да даде своята визия. За това трябва да се говори. Аз смятам, че мирът се крепи на компромиси. Мисля, че Невяна Митева и проф. Герджиков ще се допълват взаимно. Аз много харесах кандидатурата на Митева. Жена в армията е много повече от мъж в армията. Само това ще кажа", коментира той.