10 храни, които НИКОГА не трябва да ядете
Захарна глазура
Готовата, купена от магазина глазура, може да е вкусна върху сладкиши и бисквити, но е пълна с трансмазнини, които са ужасни за вашето здраве и талия.
Те водят до лош холестерол и причиняват възпаление, което може да доведе до коремни мазнини и редица болести, вариращи от сърдечни заболявания до диабет.
Ето как да разберем, че пържолата е блъскана с химия
Гевреци
Ако сте предразположени към проблеми с кожата, помислете два пъти, преди да посегнете към гевречето. Той има много висок гликемичен индекс, който увеличава инсулина и води до възпаление в организма.
Това, от своя страна, може да ускори стареенето и да доведе до акне и розацея. Вместо това изберете английски кифли с фъстъчено масло.
Понички, торти, кифлички
Толкова удобно, толкова вкусно (ако трябва да сме честни), но не си заслужава. Тези мини кифлички, понички и торти ще добавят тонове калории и много излишна захар, а освен това са трудни за смилане.
Обикновено са пълни и с консерванти за по-дълъг срок на съхранение. Захарта увеличава възпалението на кожата, което е причина за появата на акне и розацея, може да доведе до подпухналост и отоци.
Назоваха плодовете и зеленчуците с най-много нитрати
Газирано
Диетолозите и лекарите са единодушни, че газираното трябва да се изхвърли напълно от вашата диета. Една кола може да има до 10 бучки захар в нея.
Препоръчителното количество дневна захар за една жена е около шест супени лъжици, или 24 грама, а содата има повече от това. Добрата старомодна вода е най-добрият ви избор.
Зърнени храни
Тази експресна закуска е любима, но е пълна със захар и глутен, причиняващи възпаление. За някои хора с чувствителна кожа глутенът може да е проблем и да доведе до зачервяване и обриви.
Диетолози изброиха причините да ядем кисело зеле
Маргарин
Изберете малко количество обикновено масло или зехтин, вместо маргарина. Той е пълен с трансмазнини и води до лош холестерол. Не забравяйте, че маргарин има в повечето сладкиши, бисквити, закуски и дори пуканки за микровълнова фурна.
Готов доматен сос
Няма да разберете как с уж безобиден доматен сок ще добавите доста калории към диетата си заради скритата захар. Освен това много от готовите сосове имат консерванти и оцветители. По-добре си направете сами.
Бекон
Парченца бекон на закуска, като добавка в салатата или като гарнитура към сандвича? Лош навик. Наред с мазнините, той съдържа и много натрий и консерванти. Заменете го с малко ядки, за да си набавите полезни мазнини.
Ето как да разпознаете ГМО плодовете по етикета
Коктейлни череши
Това е всичко друго, но не и плод. Захарни, преработени и пълни с оцветители. Освен това нямат никаква хранителна стойност.
Соев сос
Соевият сос е с ниско съдържание на калории и има някои добри витамини и минерали, като рибофлавин и витамин B-6, но е с изключително високо съдържание на натрий и ще доведе до отоци. Изберете опция с ниско съдържание на натрий и залагайте на светлия сос.
Последвайте ни
0 Коментара: