Журналистката Цвета Кирилова, която преди време захапа президентът Румен Радев за случилото се в Чешнегирово, сега отправи няколко доста наболели въпроса към държавния глава. Това тя направи с пост в личния си фейсбук профил.

Освен това бяха публикувани и доста интересни снимки на Радев. На тях се вижда как той с усмивка се здрависва с тогавашния премиер Бойко Борисов, както и с президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев, но и на двата кадъра Радев още е с пагон, а не се занимава с политика.

Ето какво написа Цвета Кирова по този повод (публикуваме думите й без редакторска намеса):

"Другарю Радев, не мога да не Ви попитам, защо не се отказахте от болтовете и не скандирахте с високо вдигнат юмрук пред президентството като сериозен политически активист?!

Когато се редихте на опашката за новите пагони и от бригаден генерал с една звезда станахте генерал-майор, за да се накиприте с две на 30 юни 2014 година, нямаше ли далавери и корупция в държавата Мутроландия, преименувана от българите в чужбина на Чалгаристан, а живеещите тук често спрягат ОтеЧЕСТвото ни с Абсурдистан.

Не сработи ли тогава генералското Ви достойнство да оставите израстването в йерархията и да се гмурнете в политическата небесна шир като велик командир на ескадрила и да поемете курса за борба с мутрите, мафията, ъндърграунда, организираната престъпност, корупцията, задкулисието и тероризма?!

Или тогава в милата ни Родина всичко си беше наред, а в системата на отбраната си спазвахте стриктно субординацията?!".