Журналистката Цвета Кирилова коментара в социалната мрежа, че  в момента сме свидетели на умопомрачителни политико-икономически процеси в страната. Ето какво още пише тя:

"Свидетели сме на умопомрачителни политико-икономически процеси в страната. И ще настъпи неуправляем хаос, изгоден за всички останали, но не и за нас - българите.

Използват всяка възможност за дестабилизация. Неформалният лидер на БСП Румен Радев си лети във въздуха и хвърля по една политическа бомба над столицата, прави кръг в небесната шир и пак се завръща, за да види какви са разрушенията. Явно мечтата му е била да участва поне в една война.

Проблемът е, че той не е незабравимият Димитър Списаревски, който е бранел небето над София по време на бомбардировките от Втората световна война и никога не е имал възможност да защитава Родината. Самият Списаревски е със силни патриотични и антикомунистически убеждения! Като офицер от армията счита за недостойни полицейските методи. Той заявява: „Аз не съм се учил да ходя по горите да гоня нелегалните. Аз съм се учил да бъда летец.“

Да те атакуват врагове го разбирам, ама елемент от собствената армия на страната да руши държавността, това вече не го разбирам. Имаме служебен "независим" кабинет, който ще организира избори, които никой няма да признае за легитимни, поради технически провал с машините. Ще бъде интересно.

Румен Радев няма да има нищо против да продължи да хвърля бомби над политическия небосвод, докато не разгроми напълно политическата система.

От оцелелите свои периодично търси експерти за стабилно служебно управление. Пенсионерите са в очакване да си получават пенсията, демографският срив си върви и без политическо перчене, здравната система си колабира, а обществото боледува, за да я спасява.

"Бизнесмени" земеделци с фирмени активи за половин милиард, говорещи на традиционен автентичен български диалект от времето на Априлското въстание, в което има нещо така родно и даже сантиментално, възторжено разказват художествени истории от битието и нямат нищо против да бъдат съпричастни със самоунищожителните драми на системата.

Какво по-голямо стои зад театралната постановка и забавление на публиката е въпросът? Ще трябва да е нещо много мащабно и изискващо мобилизацията на целия спектър на държавната ни мощ! Милиарди и/или геополитическа шевна машина, която ще прекроява границите.
Събитията предстоят.
Поздрави!