Инфлацията удари и студентския празник. Поне със 150-200 лева ще трябва да се бръкнат бъдещите висшисти за хотел и транспорт, за да посрещнат 8 декември в някой курорт.
“Цените са направо двойни. Миналата година над 100 лева бяха само най-скъпите оферти, а сега толкова са най-ниските”, диви се пред “Телеграф” Дарина, студентка по туризъм, която за трета година организира празника със свои колеги и приятели. “Добре, че започнахме да търсим отрано, та открихме оферта за Сандански за 89 лева – две нощувки и празнична вечеря”, добавя момичето.
Предложенията за най-предпочитаните места за празнуване – Боровец, Банско, Пампорово, Сандански – се движат между 110 и 130 лева за две нощи в 3-4 звезден хотел и една вечеря. Намират се и по-евтини, но повечето за изчерпани. Към по-скъпите - тези над 160 лева, рядко посяга някой. 
И за студентския празник предложенията за Турция и Гърция конкурират успешно родните оферти. Нащувка на Халкидики с празнична вечеря плюс разходка в Солун например се предлага за 95-100 лева. Празникът с две нощувки в Солун излиза около 150 лева, но пък в цената е включен и автобусният транспорт. За Истанбул същият пакет може да се купи за около 190 лева. /БЛИЦ