Вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков подадоха оставки заради трагедията с автобуса край Своге. Това са първите сериозни рокади в кабинета "Борисов" 3. Очаква се оставките да бъдат гласувани още следващата седмица, съобщава bTV.

Ексклузивно и първо в БЛИЦ: И тримата министри са подали оставките си, Борисов ще ги приеме

И тримата министри най-вероятно ще се върнат в Народното събрание като депутати, а заместниците им си тръгват.

Снимка: btvnovinite.bg

 

Така при завръщането на Николай Нанков, от парламента си отива Калин Василев.

 


Снимка: btvnovinite.bg

Валери Симеонов заговори за излизане от правителството, не министрите, а само заблеяният шофьор на автобуса бил виновен

Валентин Радев ще измести Йорданка Фикирлийска.

 


Снимка: btvnovinite.bg

Ивайло Московски ще седне на мястото на Ралица Добрева.

Според източници, цитирани от bTV, запознати с имената на новите министри, премиерът се колебае дали да заложи на експерти или партийци.


Снимка: btvnovinite.bg


Със сигурност в регионалното министерство няма да се върне Лиляна Павлова, а в МВР - Румяна Бъчварова. Има вероятност Павлова да бъде викната на разпит заради ремонта на фаталния път, в качеството си на бивш министър на МРРБ.


Снимка: btvnovinite.bg

Борисов обмисля Николина Ангелкова да бъде освободена от поста си министър на туризма и да поеме Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. А на нейно място да отиде вицепремиера Валери Симеонов, за да се тушира напрежението в сектора, твърдят още източниците на медията.


Снимка: btvnovinite.bg

До момента оставка подаде здравният министър проф. Николай Петров, който беше заменен от Кирил Ананиев. Оставки подаваха още двама министри - Теменужка Петкова и Бисер Петков, но те не бяха приети.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!