А1 продължава да разширява покритието с оптична мрежа в страната. Тя вече е на разположение и на жителите на Перник, Враца, Харманли, Севлиево, Раднево, Банкя, Сенник и Градница. Така компанията увеличава възможностите на близо 20 000 домакинства от осемте населени места да използват пълния набор от иновативни фиксирани услуги на телекома. С това разширяване покритието на А1 обхваща вече близо 1 милион и 590 хиляди домакинства в над 200 населени места в България.
 

Оптичният интернет от А1 позволява скорости за Download до 1000 Mbps (1Gbps) и за Upload до 600 Mbps, като при клиента се инсталира безплатно устройство за Wi-Fi връзка без прекъсване.
 
Заедно с оптичния интернет в новите населени места А1 предоставя иновативната интерактивна телевизия A1 Xplore TV, която се доставя по революционна за пазара в България технология и предоставя специално изживяване. Абонатите могат да се радват на телевизионно съдържание в 4К Ultra HD резолюция, а в зависимост от своя план, те могат да получат достъп до над 230 канала, над 60 от които в HD качество.
 
Специално за потребителите на A1 Xplore TV е създадена и А1 Видеотека, която включва хитови кинозаглавия от водещи студиа и продуценти. Така в удобството на домашната атмосфера потребителите имат възможност да гледат най-новите филми малко след като те вече не се прожектират в киносалоните. Каталогът с филми от най-големите холивудски студиа се обновява непрекъснато и вече включва над 15 хиляди заглавия на игрални филми и сериали. С ТВ платформата А1 дава възможност на още повече клиенти да се възползват от най-харесваните интерактивни функции като спиране на пауза, връщане и гледане на минали предавания до 7 дни назад.
 
С удобното и интуитивно ТВ меню търсенето на предпочитано предаване, любим филм или актьор става бързо и лесно. Друго ключово предимство е, че A1 Xplore TV предлага персонализирани препоръки според предпочитанията на зрителя. Така с течение на времето платформата извежда на преден план съдържание, съобразено с вкусовете на абонатите и улеснява техния избор.
 
Новото портфолио за телевизия и фиксиран интернет, което А1 стартира на 1 юни тази година, предоставя множество иновации и подобрения и максимална гъвкавост на потребителите. Клиентите могат да активират ТВ или интернет услуга на втори адрес, без да се налага обвързване със срочен абонамент. Друго от предимствата е, че абонатите имат възможност да комбинират параметрите на услугите спрямо своите нужди и предпочитания, вместо да избират от предварително дефинирани комбинации от услуги за телевизия и интернет. Всеки клиент на новите пакети след 1 юни получава и допълнителна отстъпка от 1 лев на месец за всяка услуга, платена през мобилното приложение Моят А1 или едноименната секция на A1.bg.
 
А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на близо 5 милиона клиенти. През 2019 г. A1 България отчита приходи от 486,2 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 179,4 млн. евро.
 
A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 25 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония (А1) и Сърбия (Vip mobile). Приходите на A1 Group за 2019 година са 4,57 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,56 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.