Днес в парламента Явор Божанков от БСП репликира Костадин Ангелов от ГЕРБ по повод финансирането на Александровска болница по времето, когато Ангелов беше директор там: „Но той не се похвали, че най-големият дарител на неговата болница е г-н Делян Пеевски. Няма нужда от финансиране, има си кой да я финансира“. На което депутатите от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ - тоест прокситата на Иво Прокопиев във властта, реагираха с одобрение и смях.

От ДПС веднага опонираха, а Йордан Цонев посочи: „Приемам, че вие, колеги, нямате информация, че сте заблудени от медийната машина на олигарха Прокопиев…По-голямата част от даренията, които г-н Пеевски направи, са техника - дихателни апарати. В началото на кризата болниците нямаха такива. Бяха необходими сложни процедури и нямаше как лечебните заведения да ги купят. Колегата Пеевски се включи и със собствени средства им купи апарати, за да се избегнат тези процедури. Има десетки и стотици хора, които днес дишат благодарение на тези дихателни апарати, защото са успели да прескочат болестта, заяви Йордан Цонев. Не се отнасяйте така несериозно. Това са дарения с изключителна важност за много хора, за цялата здравната система на България“. Мустафа Карадайъ също се включи, акцентирайки, че Делян Пеевски е най-големият дарител по време на пандемията от коронавирус и е дарил над 10 милиона лева.

Медиите от кръга „Капитал“ обаче побързаха да се нахвърлят като хиени върху „новината“ – „ДПС: Голяма част от хората дишат благодарение на Пеевски“, нагло иронизира в заглавието си „Офнюз“, преиначавайки думите на Йордан Цонев. Със сигурност темата скоро ще задъвчат и „Дневник“ и „Медиапул“ – флагманите на Прокопиев. Защото всички помним каква черна кампания се разрази през 2020г., когато  вместо грантовите храненици от чужди фондации и провалените политици-протестъри от кръга „Капитал“ да се запитат защо мултимилионерът Прокопиев не даде нито един лев в този тежък за страната момент, същите предпочетоха да „разследват“ (разбирай да оплюват) единственият човек, който за по-малко от два месеца раздаде милиони левове чрез фирмата си „Интръст“ на българските болници - под формата на респиратори, медицински консумативи, тестове, маски, предпазни средства и пари. Тогава след всяко дарение на Пеевски следваше поръчков материал в „Медиапул“, „Свободна Европа“, „Дневник“ или „Капитал“. Защо Пеевски дарявал? Как дарявал? Дали даренията му не могат да бъдат развалени (сигурно в изкривеното си мислене Прокопиев си представяше как сам отива и дърпа предпазния шлем от главата на лекаря или изключва обдишващия апарат, само защото са дарени от Пеевски).

Междувременно пред БЛИЦ Явор Божанков заяви впоследствие, че никога не е изразявал съмнения по отношение на даренията, които е направил г-н Пеевски за болниците. И че няма контрол върху ехото от неговите думи, което е излязло в някакви медии.
 
И ако в „медиите“ от кръга „Капитал“ и присъдружните му политически мижитурки е останало поне нещо човешко, не само, че няма да продължават да се присмиват на даренията за болници и медици, направени от Пеевски, ами биха се засрамили, че както те, така и менторът им Прокопиев, предпочетоха да си затварят очите пред страданията на българите.