Един от собствениците на агенцията, осигурила пътуването на Боян Петров, се включи в издирването му. Това съобщи в ефира на bTV Слави Нестеров, алпинист, който в момента се опитва да изкачи Еверест.
"Говорих с брат му. Те също много съжаляват за случилото се с Боян и ще направят всичко възможно за откриването му", добави той.

Запитан какво е времето на Шиша Пангма, алпинистът отвърна: "Не мога да кажа какво е точно на Шиша Пангма, тъй като съм на около 100 км от върха. В района на Еверест бушуват ураганни ветрове и предполагам, че е така и на Шиша Пангма, тъй като разстоянието не е далеч по права линия".

"Боян е избрал класически маршрут, между лагерите и върха. На лагер 2 би трябвало да има палатка, в която има провизии. Опасявам се да не се е случил инцидент с Боян, но стискам палци да е на лагер 2", каза още той.

Петър Атанасов, алпинист с дългогодишен опит, от своя страна заяви: "Трудно е да се каже дали е оцелял. Не ми се иска да давам оценка на тези шансове, тъй като, докато няма новини за неприятна развръзка, надеждата си остава. Всичко е въпрос на шанс до известна степен и на това доколко Боян разполага с гориво и храна на мястото, където се намира".