Социологът Андрей Райчев коментира резултатите от референдума във Великобритания. "Основните въпроси сега са "Какво ще стане с Англия?" и "Какво ще стане с Европа?", чак след това – последствията за имигранти или други групи. Учтивото обяснение е гневът на масите, а неучтивото – бунтът на идиотите", започна експертът, предаде БНР.
"Негативните последици от този удар за Великобритания ще са трайни. Икономическите последици няма да закъснеят, но те ще са нищо в сравнение с политическите. Нормално е Камерън да плати за случилото се. Самата Великобритания е пред разпадане" заяви Райчев.

"Великобритания пое по изключително неприятен бобслей и скоро ще се убеди в това. Станалото ни подсказва какво ще направят американците, ако изберат Тръмп за президент", каза той.

Според него Англия и досега не е била примерен член на ЕС и добави "Непрекъснато проявяваше капризи и искаше изключения. Страната не знаеше къде се намира. Непрекъснато нещо си въобразяваше. Мислят за себе си като за велика сила, като за половината свят. Нищо подобно!"

"За Европа урокът е сериозен. Привържениците на оставането на страната в ЕС не вярваха, че техният народ ще извърши такава глупост. Подпалиха къщата, защото котката пикаела в ъгъла, сиреч за дреболии…", завърши социологът.