След най-успешния ски сезон от много години насам в курорта Мальовица се надяват да привлекат туристите в района и през лятото. Комплексът  с невероятна гледка към едноименния върх, вече предлага разнообразни възможности за организиране на конференции и тиймбилдинги, както и детски лагери, които ще стартират всяка неделя през юли и август.

В момента активно се работи по превръщането на култовата Меча поляна в арена за приключения, на която през лятото ще могат да се забавляват и малки и пораснали деца.

„Смятаме да предложим много нови забавления в курорта, за да може родителите да доведат децата си тук и да предизвикаме интереса на малчуганите към планината. В наши дни децата предпочитат да седят пред компютъра или да играят на телефона, но смятам, че е наш дълг да събудим у тях интерес към природата и спорта, а и да ги научим на нови забавления, които да ги отделят поне през лятото от електронните устройства. Рила е по – интересна, от която  и да е дигитална вселена.“ каза Янко Аврамов от курорта Мальовица.

До месец на Меча поляна трябва да заработят няколко нови съоръжения. Скоро ще стартира изграждането на зип линия или т.нар. тролей, който ще е с дължина 200 метра.

„Тролеят е любимо съоръжение на малки и големи в много планински курорти и решихме, че е добра идея и за Мальовица. В района няма съоръжение от този тип. Зип линията ще придвижва туристите от касите до Централната планинска школа.“ каза Янко Аврамов.

Предвидено е и зимната писта за шейни да се покрие със специална настилка, която ще я превърне в писта за летен тубинг.

„Зимната писта за шейни ще бъде изпълнена с много смях и забавление и през лятото. На специалната изкуствена настилка пързалянето ще е още по-забавно. За да е пълна с емоции почивката, винаги може да се организират приятелски турнири по бадминтон, волейбол, мини футбол или състезание по стрелба с лък.“ каза Янко Аврамов.

Арената за приключения в Мальовица ще бъде допълнена и с бънджи батути и голяма детска катерушка.

„Надявам се с тези забавления да предизвикаме интереса на децата към планината, но стигайки при нас ще предложим на семействата да се възползват и от пешеходен тур по някоя от многобройните пътеки, водещи до най-известните места в Рила. Маршрути има, както за лека разходка, така и за любителите на предизвикателствата.“ каза Янко Аврамов.

Рила планина е едно от най-подходящите места за любителите на приключенията. Популярни за туристите са преходите до хижа Мальовица, Страшното езеро, Йончево езеро, както и изискващите по-сериозна подготовка маршрути до връх Мальовица, Седемте рилски езера и Рилския манастир.

„В Рила можете да се откъснете от градската среда и само за час път с кола да се потопите в изобилието от приказни гледки! Далеч по-добре е да я видите на живо, отколкото на десктопа си. А който пък обича да споделя снимки в мрежата, наистина ще намери зашеметяващи възможности  да снима сред природата. Няма как да Ви разкажа, просто наистина трябва да се види.“ каза Янко Аврамов.