Местните организации на ПП ще решат кой ще подкрепят на втори тур, ако кандидатите ни там не стигнат до втори тур. Така Асен Василев отговори на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано предупреди в парламента, че ако ГЕРБ не получи тяхната подкрепа на балотажа, тогава ще трябва да си търсят другаде парламентарна подкрепа.

"Всяка местна организация на „Продължаваме промяната“ излъчи своите кандидати за кметове и общински съветници. По същия начин всяка местна организация ще прецени за конкретния град кой е най-подходящият човек, който да бъде подкрепен на втория тур на местните избори", заяви Василев.

"Ние силно се надяваме на втори тур да са нашите кандидати, така че да подкрепим тях", добави съпредседателят на ПП.

"Мен ме притесни изказването на господин Василев, че на втори тур нямало да ни подкрепя. Следва логичен въпрос - а кого ще подкрепят? "Възраждане", БСП, кого? И ако е така, в парламента те от кого ще очакват подкрепа, след като те нас няма да ни подкрепят?

Защото аз ясно и точно съм дал указания на партията - на втори тур подкрепяме ПП-ДБ, защото са наши некоалиционни партньори. И ако подкрепят тези партии, които казах, след изборите ще си търсят подкрепа от тях", каза Борисов пред журналисти в Народното събрание.

На въпроса „в риск ли е сглобката заради местните избори“, Асен Василев отговори: „Не мисля“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук