За кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София, за изгонените руски свещеници и за цените на горивата след отпадането на дерогацията на „Лукойл” говори народния представител от ИТН Станислав Балабанов, пише Трибюн бг. 

Г-н Балабанов, Вашият коментар за кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София?

Българските граждани трябва да я оценят след малко повече от месец. От друга страна, това може би е ясното огледало за възможна намеса на политиците в независимостта на медиите.

За съжаление, номинацията на г-н Антон Хекимян доста усилва тези спекулации. Ние от „Шоуто на Слави“ напуснахме БТВ още 2019г. и заявихме, че не усещаме в частната медия тази свобода. Затова сме кабелна телевизия накрая на София и плащаме за свободата си.

Според мен тази номинация по-скоро унищожи реномето на тази частна медия. А г-н Слави Трифонов отбеляза в социалната мрежа, че освен „мисирки” г-н Борисов има на своя страна и „мисир”.

Междувременно изгонихме и руски свещеници, като ги обвинихме, че са шпиони?

Не е добре, когато намесваме църквата в тези дела. Затварянето на храма вреди на вярващите миряни.

Кесаровото кесарю, божието на Господ?

Службите трябва да докажат има ли шпионски действия и да излязат с категорична информация верни ли са тези спекулации, свързани с конкретните служители.

Като наблюдавам поведението на Кирил Петков през последните години, даже когато бяхме в коалиция с ПП и той изгони онези 70 руски агенти от руското посолство, не видяхме доказателства. Всъщност той изгони учители, градинари и т.н., но не и руски агенти.

Тогава, за да се хареса на определени кръгове, го направи. Те са аджамии, те са аматьори. Посягайки по този начин на службите и на българската национална сигурност, ще навредят на себе си. Аз не вярвам на тях, вярвам на българските служби.

Те ще ни бръкнат и в джоба с цените на горивата, след като отпадне на второ четене дерогацията за руския петрол?

Те ежедневно ни бъркат в джоба, не са спрели да го правят. По мои прогнози бензинът към края на годината ще стане около 4лв. за литър. Такива са тенденциите, за съжаление.

Излезнем ли на свободния пазар като потребители на ток, сметките ни ще скочат тройно или четворно. Един месец след приемането си бюджетът е на дефицит и държавата се задъхва. Асен Василев, Кирил Петков – това са аматьори и трябва да си ходят.

Те си слагат посредници и при петрола, както направиха с природния газ?

Те си слагат посредници, защото все още имат тази възможност. Българският народ ще реши докога ще им дава възможност да си сменят службите, да си слагат посредници, да вадят компрометирани кандидати за кметове и да ни лъжат, защото те това направиха. След политическите актове тук в парламента те направиха нещо много грозно – те излъгаха всички българи.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук