Община Асеновград ще подпомогне финансово семейството на загиналия в морето край Шабла пилот майор Валентин Терзиев. Предложението на кмета Христо Грудев и финансовата помощ ще бъдат гласувани на сесия на местния парламент в сряда (16 юни).

Грудев изказа съболезнования към семейството на майор Терзиев и припомни, че той е роден, израснал и създал семейството си с две деца в Асеновград.

Съпругата на загиналия пилот разплака България с прощалните си думи към него

Днес в града отдадоха почит на летеца. Продължава операцията в Черно море по издирването на останките от самолета МиГ-29. Все още не е намерена черната кутия на изтребителя.

Тези думи на майор Терзиев месец преди смъртта му разтърсиха цялата страна!

"Изказвам най-искрените си съболезнования на семейството на майор Валентин Терзиев, от свое име и от името на жителите на община Асеновград. Той е роден и израснал в нашия град. Основното и средното си образование е завършил тук. 

Постъпил е във военно училище, бил е и офицер от Българската армия в състава на Военновъздушните сили. Майор Терзиев е пазел свободно небето над България, участвал в подготовката на по-младите летци. Създал е семейство в Асеновград", сподели кметът на града доктор Христо Грудев.