„Оставете разкритията на Васил Иванов за Сарелска! Има по-важна тема“! Горе-долу с тези думи през април 2017г.  тогавашният репортер от Медиапул Полина Паунова публикува в социалните мрежи прословутия клип, в който газов барон се оплаква от реплики към него на главния прокурор Сотир Цацаров.

Малко след това близката до кръга „Капитал“ журналистка продължи темата, реализирайки близо едночасово интервю с барона в ефира на телевизия БиТ, в което маститият бизнесмен на практика даде старт на активното мероприятие „ЦУМ-гейт“, станало причина за същински атентат срещу държавното обвинение.

Залпът на Паунова  бе последван от десетки публични атаки в медиите, контролирани от олигарси, имащи проблеми с правосъдието. Партии, НПО-та, псевдо граждански структури – всички те бяха активирани във войната на престъпността с прокуратурата и лично с главния прокурор Цацаров.

Имаше маршове, имаше улични демонстрации, целият арсенал на соросоидните кръгове изстиска докрай ментето „ЦУМ-гейт“ – стартирано и де факто реализирано от Полина Паунова.

Впрочем Паунова има пръст и в друг станал нарицателен случай. През 2015г. лично тя пусна фалшивата новина, че Европейската комисия искала отстраняването на Цацаров заради поредните записи и компромати, този път със съучастието на рекетьорите от сайта-бухалка с рога и копита. Помним темата бе надута като с вувузела на стадион в Южна Африка от проваления правосъден министър Христо Иванов.

А както знаем причината тук отново е публична тайна – личната драма със закона и отново с Цацаров на неговия ментор Иво Прокопиев – мастит олигарх, с все още запорирани стотици милиони от българския съд.

По всичко личи, че днес Прокопиев, Христо Иванов, Паунова и компания, готвят следващата си фамозна атака. Този път, обаче, в бутафорията може би ще бъде включен и прясно осъденият Борис Митов. А в ролята на острие се очаква да влезе правосъдната министърка Надежда Йорданова, която вече се прочу като главен флагман на търсещото реванш от прокуратурата олигархично задкулисие.

Сценарият е ясен – омаскаряване на Иван Гешев и държавното обвинение до дупка. Целта също е прозрачна – както отмъщение за дързостта да се разследват бандитите от Прехода като успелия млад мъж на Костовата разбойническа приватизация с розовите бузки. Така и превенция – ако някой магистрат пак се осмели да ни обърка сделките, схемите и кроежите, то гледай само каква бухалка го очаква.

Накратко – смразяващ ефект и анестезия. За държавността, за институциите, за обществото. И индулгенция за крадците. Които май вече си имат държава. Освен ако народът не прогледне. Възможно най-скоро.