Малко след 2.30 часа в сряда въоръжен с пистолет мъж нахлул за пореден път в магазин за алкохол и цигари в ж.к. „Дружба“. Той заплашил служителката с оръжието с намерението да извърши грабеж.

Този път обаче целта му била осуетена благодарение на незабавната намеса на служители от отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ и на Осмо РУ - СДВР, които го задържали на място.

В хода на разследването е установено, че в рамките на два месеца 32-годишният е извършил три грабежа - два от тях в същия магазин, а третият в района, съобщиха от СДВР.

Работа по образуваното досъдебно производство продължава. Предстои доклад в прокуратурата и документиране на цялостната престъпна дейност на задържания.

Апашът е задържан за 72 часа. Предстои в съда да бъде внесено искане за постоянния му арест, съобщи наблюдаващият прокурор по делото Георги Иванов.

Мъжът е арестуван на 20 септември около 3 часа през нощта при пореден опит да извърши въоръжен грабеж. Той е 32-годишен български гражданин, съобщи Петър Петров - началник на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" към СДВР.

Обвиняемият е заплашил продавачката с пистолет, носел е медицинска маска и тъмни дрехи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук