Луд скандал си спретнаха Антония Петрова-Батинкова и Николай Хаджигенов. Причината за това е случаят с застреляния от полицията Светкьо.

Както БЛИЦ писа по-рано тази седмица, момче бе простреляно от охраната на складова база, намирала се на територията на бившия завод Витоша, след сигнал за кражба, като по-късно то е починало.

По-късно стана ясно, че в района е имало серия от нападения са с един и същ почерк. Жертвите описват нападателите като млади момчета със суитшърти и маски, които ги бият с метални палки, заплашват ги, че имат пистолет, и им вземат парите. Задържани бяха и двамата съучастници на Светльо. Те са непълнолетни - на 15 и 17 години и са признали и за други престъпления. 

Погребаха застреляния от полицай Светльо сред крясъци, скандирания и плакати ВИДЕО

„Съболезнования на майката на загиналия младеж, но да не забравяме, че удареното с тръба момиче също има майка. Тази майка можеше да бъда аз или вие или пък някоя наша позната. Въпросната банда върлува около този столичен мол и има над 51 младежи, които са нападнати в този район, както и 20% ръст на престъпността”, заяви адвокат Антония Петрова-Батинкова.

Този човек ако не беше спрян можеше да убие мен, майка ми, или някое друго момиче. Аз не искам това да се случва", каза тезата си Батинкова, при което Хаджигенов се опита да я обори, но безуспешно.

"Ако това е вашият начин, поради липса на аргументи да нападнете дама в студиото", коментира тя.

"Искате да кажете, че ви нападам", попита я Хаджигенов, на което получи отговор, че и словесните нападки са вид насилие.

"Не знаех, че сте юрист, като протестиращ се проваляте. В месеца, в който има протести в подкрепа на Дебора, е недопустимо да се говори така и да не се защитят жертвите. Ако обичате не ме прекъсвайте. От тези 51 човека, ако това е вашата дъщеря, не знам дали ще пеете тази песен", каза още веднъж тя, а той продължи тезата си:

"Полицията лъже", заяви Хаджигенов.

"Как не ви е срам да правите такива внушения", попита го тя.

„Вие сигурна ли сте, че сте юрист?”, отвърна Хаджигенов, осмивайки думите на адвокатката.

Той посочи Хартата за правата на човека, която „е в пъти по-висш от Закона за МВР.”

„Защо искаме полицията да си изпълнява задълженията, а след това я съдим? Защо искаме полицията да има декоративни функции?”, попита адвокат Петрова-Батинска.

Колкото и не популярно да е, аз заставам на страната на българската полиция. Явно вие имате проблем с това колко добър юрист сте, след като засягате моята практика", каза още Батинкова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук