Президент Радев, на 8 април 2019 г. свиквате КСНС за борбата с корупцията по високите етажи. Заявихте, че е важно органите, които следят за наличие на корупция да бъдат пример за чистота.

Тъй като ми възбранихте акредитацията за президентството и давате интервюта само на избраници, публично Ви питам и очаквам да сте държавник и на КСНС да потърсите и дадете отговори на следните въпроси:

1.Радио Свободна Европа и присъдружните му сайтове на подсъдими за финансови злоупотреби и бивши доносници на ДС редно ли е да бъдат финансирани от Америка за България? По свое вдъхновение ли тези медии изнесоха „Артекс-апартамент гейт“ или изпълняват предизборна поръчка, заплатена от финансиращите ги, за да разклатят България?


2.Ще поискате ли от председателката на БСП Нинова да даде на КСНС обяснение за фалита на „Техноимпекс“ и покупката на нейните апартаменти?

3. Ще поискате ли от председателката на БСП Нинова да даде на КСНС обяснение предлагани ли са 30 млн на предишния председател Михаил Миков, за да се откаже от позицията си в полза на Нинова?

4. Ще поискате ли от председателката на БСП Нинова да даде на КСНС обяснение за парите от КТБ на водачката на евролистата Елена Йончева, за парите в офшорките й и с какво Йончева е по-полезна за България от председателя на втората в Европа ПЕС Сергей Станишев?

5.Ще отведете ли от длъжност председателя на ВКС Лозан Панов, докато не се изясни казуса с апартамента на съпругата му, заради лобистките Тълкувателни решения на ВКС и за политическите му речи ?
Президент Радев, ще дадете ли дума на КСНС,  че Вие не сте зависим?

Аз съм Беновска. И питам.