8-месечно бебе, изоставено от наша сънародничка във Великобритания, беше посрещнато от представители на Държавната агенция за закрила на детето на летище "София".

Бебето беше предадено от представители на британските социални служби, които носели със себе си и книга, в която е описано здравословното му състояние и направените имунизации.

Председателят на ДАЗД Елеонора Лилова, представители на Дирекция "Социално подпомагане" и приемната майка посрещнаха момиченцето.

Приемната майка получила като подарък от чуждестранните социални работници и детската количка на момиченцето. За нея това е третото бебе, за което ще се грижи със съпруга си. Предишните две деца вече са осиновени и са щастливи с новите си родители.

Държавната агенция за закрила на детето работи по случая от месец март 2018 г. след получена информация от Посолството на Република България в Лондон за изоставено бебе от българска гражданка.

Експертите извършили детайлно проучване на случая и установяват, че майката и нейните близки не желаят да се грижат за него.

Първоначално бебето е настанено в приемно семейство на територията на Великобритания. След решение на компетентния съд там, детето се завръща в България и за него е предприета мярка за закрила "настаняване в приемно семейство".

Предстои момиченцето да бъде вписано в регистъра за осиновяване у нас.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!