Загубени багажи, пълна безотговорност и липса на информация - да те е страх да се довериш на туроператор за почивката си.

Българка съжали, че се довери на туристическа агенция за почивката.. и има основание. В социалната мрежа Фейсбук Мария Стоянова разказва за премеждията си с туристическа агенция, чието име няма да споменаваме, пише Glasnews.bg. 

Стоянова отбелязва, че е щастлива от факта, че най-накрая и Бургас го огря да има чартър до Египет, организиран от туристическата агенция. Не остана щастлива обаче от тяхното отношение.

Пълен с пътници самолет кацнал в Кайро, където се установило, че липсва багажът на 22 човека. "Никой нищо не знае, представителите на туристическата агенция вдигат рамене, прехвърлят вината на други", пише Мария.

"От летището се издават бележки на всеки пътник, който е пристигнал без багаж. Тръгваме от летището към музея, после към хотела, молба да закарат хората до мола, за да си купят четки за зъби и бельо, следва отказ… Нямало как да стане, да си хванат такси или Юбер… Пълна безотговорност и липса на информация.

На следващия ден следват пирамиди и дълъг преход до Шарм ел Шейх. Дочува се неофициално, че в Кайро са забравили да разтоварят 22 багажа. След това неофициално разбираме, че багажът ще пристигне на 09.10 директно в Шарм с полет от София.", допълва още жената.

От туристическата агенция им заявили, че трябва да бъдат благодарни, че ще докарат багажа. В същото време те нищо не направили за пътниците, останали дни без багаж.

"Идва 09.10 и уау, привечер багажът пристига със собствен бус и представител на летището в Шарм. Минава през различните хотели и за да ти върнат куфара ти искат бележката за загубен багаж от летище Кайро /на летището имат 2 копия от същата бележка/, която е единствения ти документ, че 4-5 дни си нямал багаж и си си прекарал една страхотна почивка. Ако не им я дадеш, няма да ти дадат багажа. Извиват ти ръцете. Заплашват те, че багажът ти си тръгва отново. Скандал. От 22-мата човека, само 8 не си дават бележките. Смелчаци някакви…", споделя Стоянова, като допълва, че пътниците са получавали заплахи и от туроператора.

"Тъжното е, че управителят на хотела беше по-загрижен от представителите на туристическата агенция. Тъжно е, че си сключил договор и очакваш, че ще имаш подкрепа, но напротив.. получаваш или нищо, или оправдания и директно те пращат да се оплачеш на авиокомпанията, все едно си закупил самолетен билет директно от тях. В България нищо не е това, което трябва да бъде. За втори път пътувам с туроператор и за втори път съжалявам, че не съм си организирала почивката сама", категорична е жената.

Мария Стоянова добавя, че последната вечер никой от представителите на туроператора не съобщил в колко часа трябва да се тръгне към летището, пътуващите сами си търсили информация.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук