Столичният кмет Йорданка Фандъкова днес инспектира третия лъч на метрото от "Орлов мост" до спирката на бул. "България" и бул. "Акад. Ив. Гешов“. Това видя репортер на БЛИЦ.

Малко по-рано днес тя написа в профила си във фейсбук, че строителството на метрото трябва да продължи и не бива да спира.

Ето я и цялата публикация на столичния кмет: 

"София се променя и развива в последните 10 години не с приказки, а с работа. Това е моят мотив да участвам в изборите тази есен. И ще го направя с график за работа – с нови проекти и идеи, нови хора и нова енергия.

Днес София е динамичен град, който се променя и развива, който дава възможности. Наложихме скорост на промяна, която изглежда естествена, но тя не е. Тя е резултат от много работа.

Предлагам три основни задача за работа в града:

Първо, активна и целенасочена работа в кварталите – малките улици, паркирането и междублоковите пространства; 

Второ, развитие на София като зелен и чист град – зеленият ринг, който свързва кварталите и големите паркове, 8 нови парка, зелените коридори и засаждане на зелен пояс около София.

За повишаване на качеството на въздуха - да завършим големите проекти за намаляване на замърсяването от битовото отопление и от транспорта.

Трето – дигитализация и активно използване на технологиите в работата на общината - за повече публичност, за повече контрол и за улесняване на бизнеса и гражданите.

Разбира се, стратегическият проект остава метрото. Строителството на метрото трябва да продължи, то не трябва да спира. Заедно със завършване на вътрешните рингове и околовръстния път, които ще облекчат трафика.

Преди 10 години започнахме работа от кризи, които изглеждаха нерешими. Сега никой не ги помни и се радвам, че е така. 

Знам, че от днес до октомври ще се отрича всичко, което направихме. Ще се показват само пропуски и грешки. Да, бъркала съм в преценката си и за хора, и за ситуации. За 10 години работа се допускат и грешки, особено с темпото, с което работим. 

Изводите и анализите са допълнителна мотивация да намирам правилните решения и да вървим напред. Ценя гражданската активност. Показала съм, че чувам различните мнения и чувам критиките. Колкото повече хора са загрижени за развитието на града, толкова по-сигурно то се случва. 
Благодаря за голямото доверие и подкрепата, които към получавала през всички тези години!!!

София е моят град, тук съм израснала от 13 годишна, тук съм учила, тук съм родила детето си и работя за града си.

Вярвам, че на София й трябва работа за София!"

Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ