Премиерът Бойко Борисов коментира избора на Иван Гешев за главен прокурор и отказа правителството да издигне кандидат. Това той направи в рамките на инспекцията на строителството на магистрала "Хемус" и обходния път на Габрово. 

"Дали ако Дани Кирилов беше издигнал кандидат и го бяха избрали, когато той повдига обвинения на кмет от БСП, дали щяха да го приемат с чиста монета.

Борисов проверява как се изгражда "Хемус" от ранни зори и скастри... ВИДЕО

Виждате какво лицемерие. Не се хванах в капана. Изцяло сме стъпили на професионалните качества на Гешев. Ние не го избираме за булка.

Колкото го познават другите, толкова и аз. С Христо Иванов така променихме закона, че прокурорите да си избират прокурори, съдиите - съдии", разясни Борисов.

Борисов заяви, че ще се запази старият режим на изплащане на болничните за работниците. Предложението да не се изплаща първия ден от болничните няма да се входира, стана ясно от думите му пред журналисти.

Премиерът призна, обаче че проблем с фалшивите болнични има. Той добави също, че не няма как на всеки нарушител да се сложи полицай.

"Кои промени в болничните да коментирам? Синдикатите са във възторг, защото минималната пенсия става 250 лева. Икономиката върви добре, индустрията върви добре и можем да си го позволим. Притеснявам се в Северна Гърция да не се вдигнат хотелиерите на протест.

Няма да има входирано предложение. Да се намери контрол. Такава система не е направена никъде. Не може да проверяваме дали всеки е болен. Няма да бъде вкарвана тази точка в парламента.

Вчера пих нурофен, аспирин, днес съм по-добре. Този проблем ще бъде гледан в тристранката. Дори лекарската гилдия трябва да разбере, че не може да се толерират тарикати. Затова няма да го входираме, да не наказваме болния заради тариката. Нетърпимостта в хората искам да я видя"

Прави са хората, няма да го входираме, защото не може да не наказваме истински болните хора", коментира премиерът.

Какви уникални пътни съоръжения видя днес за първи път премиерът край Габрово ВИДЕО