Попълнете търсена ключова дума или фраза

Борисов нареди на министър да помогне на кмета на Перник за водата СТЕНОГРАМА

https://blitz.bg/obshtestvo/borisov-naredi-na-ministr-da-pomogne-na-kmeta-na-pernik-za-vodata-stenograma_news709087.html Blitz.bg

Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса с язовир „Студена“ разпореди днес министър-председателят

Перник, България 13 Ноем. 2019, 15:32 2306 прочита 20 коментара

Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса с язовир „Студена“ разпореди днес министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание.


Премиерът отбеляза, че по ситуацията в Перник е важно да се работи в координация с местните власти и поиска министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да разговаря с кмета на общината, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министър Аврамова докладва на заседанието на Министерския съвет относно предприетото до момента от страна на ръководеното от нея ведомство.

Тя изтъкна, че вече е сформирана работна група, която да направи анализ и да излезе с предложения за решения на въпроса. Премиерът Борисов разпореди комисията да работи в по-съкратени срокове от първоначално заложените, за да може да има решение максимално бързо.

Вижте цялата стенограма: 

Бойко Борисов: Аврамова, свържи се с кмета на Перник и вижте по язовир „Студена“ какво е положението.

Петя Аврамова: Мога да докладвам какво съм предприела.

Бойко Борисов: Да.

Петя Аврамова: Вчера с моя заповед сформирах работна група, която да анализира на място през цялата година, 2019 г., притока и оттока от язовира, работата на ВЕЦ-а, консумацията, както и ремонтните дейности, които извършваме и които се извършват от водолази под вода на язовирната стена.

Тази работна група до 10 дни ще има доклад с констатациите и предложения за решения на въпроса, така че тя стартира работа от днес. В нея влизат експерти от ВиК дирекцията ни и от вътрешния одит на министерството.

Бойко Борисов: Съкрати срока, защото ще влязат в режим на водата. Не е добре. И виж това предложение, което има, да се докара от резервен язовир вода. Важно е да работите в пълен синхрон и в координация с местните власти, за да се реши въпросът максимално бързо.

Петя Аврамова: Да. Ще се чуя днес с кмета.

20 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам