Днес се навършва една година от началото на абсолютното безумие в най-новата история на Европа - нападението на Русия над Украйна.

Това написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ако до преди 12 месеца цивилизованият западен свят не вярваше, че е възможна война на територията на Стария континент, то днес не можем да повярваме докъде е способен да стигне един диктатор като Путин, в стремежа си към разруха.

Още в началото на руската агресия, ние от ГЕРБ бяхме първите, които поискахме предоставяне на 100% всеобхватна помощ за Украйна, включително и военна", припомни бившият премиер.

"Въпреки активната съпротива на тогавашното боязливо и нерешително редовно правителство на Кирил Петков, нашата парламентарна група успя да изработи и приеме законопроект, с който да задължи Министерския съвет да предостави военна и военно-техническа помощ на Украйна, която вече е факт.

Сега пред България няма друг избор освен да застане от правилната страна на историята.

Събитията, които се случват на едва 400 км. от границите ни са добър повод да се замислим какво представляват категории като сигурност и стабилност, които в дни на просперитет приемаме за даденост, но една бърза „промяна” е в състояние да разруши за дни. България трябва да продължи да помага на приятелска Украйна. Българите трябва да помогнем на България", завършва Бойко Борисов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук