Четирима души, сред които и дете, са приети в „Пирогов“ след катастрофата на автомагистрала „Тракия“. Това каза проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, пред журналисти във връзка с тежкия инцидент на автомагистрала „Тракия“, при който по първоначални данни шест души загинаха, а 20 са пострадали. 

„Имаме организация създадена, чакаме още пострадали. До момента е прието едно дете с гръдна и коремна травма“, каза проф. Балтов. По думите му детето вече е в операционната.

„Бързаме да бъде направено дрениране на белия дроб, за да може дишането да се възстанови“, допълни той и уточни, че на детето му предстоят още изследвания.

Проф. Балтов посочи, че в болницата са постъпили още две жени, като едната е насочена към хирургичен кабинет, другата през травматологичен както и един мъж, който е с данни за черепно-мозъчна травма.

„Очакваме още линейки. Знаем, че 14 линейки са изпратени на място на произшествието. Не мога да кажа за момента нищо, предстоят изследвания, знаете, че това е процес, който изисква време“, заяви изпълнителният директор на болницата.

Припомняме, тежка катастрофа стана с автобус на "Юнион Ивкони" на магистрала „Тракия“ до Вакарел. До тежкия инцидент се е стигнало след леко ПТП с автомобил, при което автобусът е излязъл от пътя и се е обърнал в канавката. Големият брой на ранените и жертвите идва от това, че автобусът се е обърнал и хората са попаднали под него. Ранените са около 20.   По магистрала „Тракия" в посока София почти не се виждат коли. От „Цариградско шосе“ е направено трасе за линейки, които минават през 4-5 минути. Част от тях вече се връщат и към столицата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!