„След почти шест петилетки из дебрите на родния капитализъм, поне пет дузини ревизии, по повод и без такъв, мога категорично да ви уверя, че другарят-специалист-културист Румен Спецов - фитнес треньор на Васил Божков - не просто е знаел, че продава фирма с огромни задължения към хазната на сламен човек”, това написа в личния си фейсбук профил продуцентът Виктор Димчев.

Думите му са по повод новините около фирмата на новия шеф на Националната агенция по приходите (НАП). БЛИЦ припомня, че вчера стана ясно, че Спецов е имал дружество с оборот от почти 7 млн. лева, а печалбата му била мизерна. Освен това се оказа, че като търговец със стока за милиони нямал нито склад, нито бусове.

Ето какво написа по този повод Димчев:

Румен Спецов е знаел точният размер на натрупаните задължения и точно защо му се налага да продаде дружество с такива задължения.

Румен Спецов е получил няколко обаждания и документа във връзка с извършената проверка на НАП по темата, много преди да реши да продаде компанията на сламен човек.

Румен Спецов също е сламен човек в същата компания, която е сламена компания, която е продадена, за да се присвоят чрез сламени хора пари от държавната хазна.

Румен Спецов е изхарчил/откраднал/изконсумирал съществена част от парите, описани в ревизионните вземания на сламената компания преди да се отпише като управител.

Румен Спецов е бил напълно наясно, че трупа задължения, че тези задължения са предизвикали интереса на данъчните, че ще го начетат, че трябва да се оттегли от компанията, като я прехвърли на сламен човек и се спаси от наказателна отговорност.

Румен Спецов е бил напълно наясно, че прави нещо незаконно, поради което е оттеглил и своите близки хора от случая, поради което вече месец не е казал и една дума по темата.

Румен Спецов е извършил закононарушения и знае, че и тогава, а и сега, е назначен за сламен човек и ще му се размине. 

Румен Спецов знае, че много специалисти, счетоводители, финансисти, експерти, знаят, че той е сламен човек, назначен за бушон в правителство на перестройчици. 

Едно време наричахме "сламените хора" с друго име - "бушони".