Мислещият се за „разследващ журналист“ Димитър Стоянов от рекетьорските сайтове „Биволъ“ и Bird, явно е изпаднал в транс от медийното внимание покрай досиетата „Пандора“ и затова е решил да развихри на пълни обороти фантазията си.

Според него имало доклади на независими „държавни и частни” (?!) разузнавателни структури, със заключения, че Пеевски имал отношения с „Ислямска държава“, докато пласирал „безметежно и безпрепятствено” папироси. Че звездите му (го) говорят на Стоянов, това е ясно, както е ясно, че отдавна му се иска да е важният човек с „големите разкрития“.

Защото помним как същият обикаляше нощем по нивите с един румънец да търси компромати за „Джи Пи Груп“, но вместо да открие документи, се озова в районното да дава обяснения. А после опищя ефира, че бил репресиран, каквато явно беше и целта на активното му мероприятие. От друга страна, за „разкрития“ се искат доказателства, които разбира се не съществуват, но това естествено е само досадна подробност за Стоянов и ментора му Атанас Чобанов, чиито всевъзможни измислици отдавна са се превърнали в запазена марка. А че няма никакви доклади за контрабанда на цигари с участието на „Булгартабак“, както и че Пеевски няма никакво отношение към цигарената фабрика, също отдавна е повече от ясно.

Но на родните „разследващи“ конспиратори им трябват фейкове, защото просто няма какво друго да кажат. И претоплят старите лъжи с надеждата, че още могат да минат за актуални – „цигарена контрабанда“, „финансиране на тероризъм“ и прочие още безсмислици. Неслучайно и опитът на политическото прокси на Прокопиев Христо Иванов – Пинокио да стартира предизборната си кампания отново на гърба на „Булгартабак“ и Пеевски, с филмчета, заснети пред складовете на фабриката, претърпя пълно фиаско.  
 
 

„Културата“ на „журналиста“ Стоянов е забележителна.... 

Всъщност глупостите на кръга „Капитал“ и на „медиите“ финансирани от Цветан Василев по  темата контрабанда и „Булгартабак“,  съвсем не са от вчера, напротив, продължават вече години наред, като поне веднъж на няколко месеца или агентът от ДС Огнян Стефанов с псевдоним „Академик“ от сайта „Фрогнюз“, или някой от „Биволъ“, ги претопля.

Сега явно е дошъл редът на Димитър Стоянов от графика с нарядите, но освен присмех, изтърканата манипулация вече не може да предизвика нищо друго. А и за негово съжаление фантазията му със сигурност отстъпва на тази на Огнян Стефанов, който, когато е в настроение, измисля такива неща, на които би завидял всеки патологичен лъжец.

Така, ако реши човек да разбере какво прави според Стефанов Пеевски, достатъчно е да отвори сайта „Фрогнюз“ и ще разбере как последният е бил забелязан да продава автомати и бомби на градския пазар в Судан или как руснаци го гонели за някакво „ресто“ от стотици милиони, а после бил засечен в Индия или Тибет да пласира оръжие.Стоянов, видно е, е много по-скромен, а и явно доста по-глупав, защото една обикновена контрабанда на цигари и подкупи за терористи, не могат да се мерят по никакъв начин с „разкритията“ на агент „Академик“, който винаги играе „на едро“ в лъжите, щом се отнасят до Пеевски.

Така че не е лошо Стоянов да вземе пример и следващия път когато му дойде реда да „разкрива“ нещо, да сподели как бившият и настоящ кандидат за депутат е видян на среща с Ким Чен Ун в Северна Корея, на която са договоряли продажба на хиперзвукови ракети. Защо пък после да не е отскочил до наследника на Осама бин Ладен, който и да е той, за да делят участие в някоя и друга обща офшорка? Това също звучи яко.

А накрая – че Пеевски е построил на Южния полюс база, в която обучени пингвини произвеждат цигари, а други печатат вестници, за да може „Репортери без граници“ да продължават да твърдят, че Пеевски има монопол върху медиите. Граници за фантазията и бълнуванията на Стоянов не трябва да има.