80-годишен дядо от Берковица е глобен със 100 лева за хулиганство. Санкцията му е наложена от районния съд в града.

Старецът се изправи пред съда заради нападение над продавачки. На 24 октомври по обяд Георги Г. влязъл в бакалия близо до дома му.


След разпра с продавачките той ги  нападнал.  Халосал с бастуна си витрина с алкохол и потрошил пълните бутилки, а после налетял на едната от жените. Старецът обиждал, псувал и размахвал бастуна. Нанесъл няколко удара по тялото и главата на служителката.

Свидетели на инцидента подали сигнал на 112 и дъртият хулиган бил  отведен за разпит. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство и е изправен на съд по бързата процедура.

Пред съдията бай Георги обяснил, че е нападнал жените, защото  се заяждали с него и те го набили с бастуна , а едната му завиждала, че „навремето е любил всичките й приятелки“. Според служителките обаче възрастният мъж извършвал кражби в магазина. Те го спипали и се опитали да го изгонят. Тогава той ги нападнал - обиждал, удрял и заплашвал, че „синът му е полковник в Монтана и ще дойде да ги убие“.

„Възрастта не намалява укоримостта на деянието и окачествяването му като непристойно», обяви съдът и реши, че за поправянето и превъзпитанието на 80 годишния хулиган  трябва да се наложи административно наказание ”глоба” в размер на 100 лева.