Движение „Презареди България” регистрира листата си за европейските избори в Централната избирателна комисия (ЦИК). Водач на листата е опитният политик и журналист Димитър Байрактаров, а негов подгласник е лидерът на партията и евродепутат (2014-2019) Николай Бареков.

„Презареди България“ официално е първата родна формация пълноправен член на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ). Членството й бе парафирано с пълно мнозинство по време на тържествена церемония през 2018 година в Баку, където се състоя срещата на най-високо ниво на АКРЕ с над 500 делегати.
През 2014 пък евродепутатът Николай Бареков бе избран за заместник-председател на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти /ЕКР/. В лично качество той също е член на консервативния алианс.

Още преди месеци лидерът на партията обяви, че на предстоящия евровот ще издигне опитен политик като водач на листата на партията. Бареков спази обещанието като даде първото място в листата на Димитър Байрактаров, който е журналист, икономист и политик, народен представител в 43 Народно събрание от групата на „Патриотичен фронт“, която напусна по собствено желание, заради несъгласие с водената от тях политика.

Подкрепата за пакета „Мобилност” и битката в защитата на наемните работници, която единствен от родните евродепутати поде Николай Бареков, ще бъде продължена и от Байрактаров, обявиха от партията.