С реставриран файтон, направен по чертежи на видния врачански индустриалец и фабрикант – Мито Орозов, във Враца пристигна Дядо Коледа. На площад „Христо Ботев“, пред 8-метровата коледна елха, беше подготвена празнична програма, в която взеха участие приказните герои - Мечо Пух и Тигър, пише kmeta.bg.

Изненада за всички беше изпълненото желание на двамата приятели, които си пожелаха да завали сняг.    

Кметът на община Враца Калин Каменов поздрави присъстващите и пожела на най-малките да са здрави, да се забавляват и да получат много подаръци.

Кулминацията на вечерта беше запалването на пъстроцветните светлини на коледна елха, чиято украса тази година беше обогатена с нови фигурални елементи.

Тържеството, с което бе дадено началото на коледните и новогодишни празници, завърши с красива заря, която озари небето над Враца.

В празничната програма участие взеха Юлия Колова в ролята на Мечо Пух и Калин Костадинов в ролята на Тигър - актьори от ДКТ Враца, детска вокална група „Детелинка” и квартет „Хармония” при ЦПЛР „ЦРД” с ръководител Маргарита Данаилова, деца от Детска градина „Слънце” - Маргарита Иванова от подготвителна група „Мечо Пух” със стихотворението „Чудна звезда” и Калоян Зарков от подготвителна група „Звездичка” със стихотворението „Край елхата” и дядо Коледа.