Попълнете търсена ключова дума или фраза

Ексклузвини кадри от филма за бягството на Пелов и Колев от Централния софийски затвор (ВИДЕО)

https://blitz.bg/obshtestvo/ekskluzvini-kadri-ot-filma-za-byagstvoto-na-pelov-i-kolev-ot-tsentralniya-sofiyski-zatvor-video_news678363.html Blitz.bg

Стоян Дойчев изиграва убиеца Радослав

София, България 08 Юни 2019, 11:08 4696 прочита 0 коментара
„Заедно без теб” - това е заглавието на късометражния филм, който разказва за бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Централния софийски затвор. Филмът е черно-бял и представя своята версия за безследно изчезналия Радослав Колев, съобщава Нова телевизия.

Сензацията от новините за бягството от затвора на Пелов и Колев се превърна във филм. Филм по действителен случай, но с оригинален сценарий.
Новината за бягството на двамата затворници заварва режисьора на лентата Димитрис Георгиев вкъщи. Разбира я от новините. „Но когато свърши, Пелов беше убит, а Колев изчезна, това събуди моето любопитство и прекарах една нощ в гледане на всички видеа и интервюта и тогава разбрах, че тук се крие филм”, коментира той.

В реалния живот охранителните камери на Централния Софийски затвор запечатват стъпка по стъпка действията на рецидивистите. След 10 надзиратели, които не реагират, с метла в ръка чистачка гони бегълците.

А дали във филма роля има смелата чистачка, не издаваме до последно.  В лентата разбираме предисторията и вероятната развръзка - каква е съдбата на Радослав Колев, от когото няма и следа до днес.

Реалност и художествена измислица се преплитат, а истината е някъде там. Дали Колев е убит, дали е жив, защо бягат заедно с Пелов, кой дава оръжие на престъпници зад решетките и защо никой не ги спира?

Стоян Дойчев изиграва убиеца Радослав - смел, хладнокръвен и безпощаден. Образ, който се запечатва завинаги в съзнанието на единствения оцелял. Колев удрял жертвите си с чук. Ексклузивна сцена от филма “Заедно без теб” напомня за чука и местопрестъплението. Режисьорът избира Димитър Иванов да изиграе хладнокръвния Владимир Пелов. Комедиен актьор в ролята на убиец-психопат. „Носеше психопатско излъчване. Беше много забавно, защото той играе психопат, говори малко и в момента, в който се каже СТОП -  започва смях”, коментира Димитрис Георгиев.
Филмът търси отговори и по-далеч - каква е психиката на човека, превърнал се в престъпник. Дали е осъден без вина и заради това човек търси справедливост като бяга от затвора.За създаването на сценария екипът се среща с разследващи, психолози, адвокати и близки на избягалите престъпници. Но не снимат в истинския затвор.

Във филма място за празни приказки няма. Дори един поглед казва много повече от хиляди думи. Премиерата на филма “Заедно без теб” ще бъде скоро. А отвъд киното истината ще остане някъде там. Отвъд новините, бягството, разследването и изчезналия без следа убиец.


 

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам