Малко след 18 часа днес немският турист Александър Водчел се изнесе от фоайето на Районна прокуратура в Бургас, където се бе подготвил да пребивава неизвестен брой дни, пише Флагман. 

Държавното обвинение се отърва от него, след като мярката му за неотклонение бе изменена – от домашен арест на парична гаранция от 400 лева.

Нещастния германец превърна почивката си в Бургас в кошмар заради безобидна задявка с фризьорка от ж.к.“Братя Миладинови“.

Стилистката Светломира го обвини в блудствени действия и на базата на свидетелските й показания той бе задържан, а впоследствие изкара близо седмица под домашен арест. Проблемът възникна от това, че Александър бе наел квартира за кратковременен престой, която трябваше отдавна да освободи.

Днес, около 10 часа, той напусна апартамента и за да не бъде обвинен в нарушаване на мярката си за неотклонение, се пренесе в Съдебната палата на Бургас, точно пред служебния вход на Районната прокуратура.

Александър дори се бе заредил със сандвичи и вода, за да не излиза, колкото се наложи от сградата. Той бе оставил багажа на едно от диванчетата, където смяташе да нощува.

Изправени пред угрозата да имат бивакуващ турист, държавното обвинение веднага се задейства и днес промени мярката му за неотклонение.

Александър вече няма почти никакви средства, трудно събра дори 400-те лева, за да си плати гаранцията. Той има пари за най-много две-три нощувки в много евтин хостел в Бургас.

Проблемът е, че на този етап му е забранено да напуска страната. Заради това още утре сутринта адвокатът му Борислав Янков ще обжалва тази мярка пред съда.

Магистратурата има достатъчно сериозен инструментариум, за да гарантира, че Александър ще си изтърпи наказанието по това обвинение, ако изобщо му бъде наложено такова. Много е вероятно след извършването на експертиза на записа, обвинението да бъде изменено от блудство в хулиганство или УДБХ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ