Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ ще поиска наблюдаващия прокурор за 25-годишния казанлъчанин Пламен Илиев-Гудето, който устрои истински екшън по улиците на града в неделя и се наложи да бъде спрян с изстрели по гумите на автомобила му.


Пламен Илиев-Гудето

Илиев е бил зад волана надрусан с амфетамини и след като е пушил марихуана, той никога не е имал свидетелство за правоуправление, но това не му е пречило често да кара рисково кола на свои близки. Младият „джигит“ е вече осъждан за сходни престъпления, обвиненията му са за хулиганство на пътя и шофиране под влияние на дрога.

Скандални подробности за гонката с 3 патрулки и последвала стрелба в Казанлък СНИМКИ

Прокуратурата ще вземе отношение по поведението на униформените полицаи, които са превишили правомощията си след задържането на Илиев, според разпространен в социалните мрежи видеоклип. Това ще стане след приключването на образуваната дисциплинарна проверка за инцидента, уточниха от Районна прокуратура –Стара Загора.

Зрелищно ВИДЕО от екшъна с три 3 патрулки и стрелба по беглец в Казанлък

Със заповед на директора на ОД на МВР от работа са отстранени двамата полицаи, които се виждат във видеоклипа да нанасят побой над задържания след преследването  водач.

Според запознати отстранените полицаи нямали други провинения до сега, единият от тях дори наскоро бил награждаван.

Уволняват полицаи, заловили със стрелба и бой дрогирания идиот, народът ги защитава ВИДЕО

В подкрепа на униформените късно вечерта в неделя пред казанлъшкото РУ „Полиция“ се проведе нерегламентиран мълчалив протест, няколко души се събраха рано заранта в понеделник на същото място , за да изкажат несъгласието си с действията на полицаите. Сред тях бе и братът на задържания Пламен Христо Илиев.

„Задържаният за шофиране под влияние на дрога не е член на БСП, разпространената от някои медии снимка, на която сме в близост с него е от 2015-а година. Зная само прякора му и че е казанлъчанин“, коментира лаконично Васил Самарски, който е ръководител на пресцентъра на „Позитано“20 и е в листата на кандидатите за народни представители в Старозагорско.