Две акции с участието на тежко въоръжено командоси и прокурори от Специализирана прокуратура се провеждат в София. Както първо БЛИЦ съобщи, операция се провежда на улица "Черковна" 38, от където медията ни разпространи първи снимки. 


Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

БЛИЦ припомня, че рано тази сутрин стана ясно, че тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели при главния прокурор и прокурори от Специализирана прокуратура са влезли и в къща в квартал "Симеоново", където е задържан бивш служител на МВР, приближен до укриващия се в Дубай Васил Божков.


От БГНЕС разпространиха кадри на тежковъоръжени командоси, които пазят около имота в "Симеоново".


Снимки: БГНЕС

Междувременно стана ясно, че Славчо Марков, бивш служител на МВР, а през последните години един от тримата най-приближени до обвинения и укриващ се в ОАЕ бизнесмен Васил Божков, най-вероятно е арестуваният при днешната спецакция, която се провежда на две места в столицата от сутринта, съобщава БНТ.

Цветомир Найденов потвърди бомба на БЛИЦ и излезе със страхотно разкритие


Славчо Марков, вдясно от укриващия се бизнесмен Васил Божков, Снимка: в. "Сега"

БЛИЦ припомня, че преди дни Найденов заяви, че Васил Божков има не една, а три десни ръце, които му извършват мръсните поръчки. Това са Явор Хайтов, Славчо Марков и Веселин Балтов.

По непотвърдена информация именно Марков е организирал проследяването и заснемането на прокурора Ангел Кънев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!