Попълнете търсена ключова дума или фраза

Фонд „Земеделие“ преведе 1, 54 млн. лв. за плодове и мляко в училищата

https://blitz.bg/ikonomika/fond-zemedelie-prevede-1-54-mln-lv-za-plodove-i-mlyako-v-uchilishchata_news716220.html Blitz.bg

Изплатена помощ по схема "Училищен плод" е 482 402 лв., а възстановеното ДДС по нея е 96 481 лв.

София, България 20 Дек. 2019, 17:00 370 прочита 1 коментара
Държавен фонд „Земеделие“ преведе близо 1,54 млн. лв. по двете схеми „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ за учебната 2019/2020. От тях близо 1,3 млн. лв. са за реализирани доставки на мляко и млечни продукти, на пресни плодове и зеленчуци в училищата и детските градини.

Останалите средства, в размер на 256 140 лв., са за възстановяване на Данък добавен стойност (ДДС) на одобрени фирми – изпълнители.

Изплатена помощ по схема "Училищен плод" е 482 402 лв., а възстановеното ДДС по нея е 96 481 лв. По схемата "Училищно мляко" са преведени 800 535 лв. и още 159 660 лв. за покриване на ДДС. Доставките в учебните заведения и по двете направления започнаха през октомври тази година.

В ДФЗ е създадена организация в максимално кратки срокове да се обработят подадените от бенефициентите заявки за плащане.

Първите от тях, постъпили във фонда през декември, вече са разплатени.

Планирано е до края на януари да бъдат възстановени и разходите на всички одобрени кандидати, които са отчели доставките за първите два периода на учебната 2019/2020 г.

Качеството и грамажът на доставяните продукти се проверяват от ДФ „Земеделие” и от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Прилагането на схемите се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и от държавния бюджет.

Училищните схеми за предоставяне на пресни плодове и зеленчуци, както и на млечни продукти, обхващат децата от първа до подготвителна група в държавните, общинските и частните детски градини, както и децата от подготвителната група и учениците от І до IV клас в държавните, общинските и частните училища. 

1 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам