Главният прокурор Иван Гешев съобщи в Туитър, че проверките в Дупница продължават и увери, че жителите на града ще бъдат спокойни.

"Под надзора на прокуратурата продължават проверките в град Дупница от МВР и всички контролни органи на “бизнесите" на обвиняемия Капланов и лица, свързани с т.нар. “братя Галеви”, написа той.

"Ще направим всичко необходимо за спокойствието на жителите на града", добави главният прокурор. 

  Междувременно бе съобщено, че под надзора на прокуратурата на територията на гр. Дупница и околните населени места, на 29.08.2020 г., са започнали съвместни проверки на търговски обекти. В проверките участват служители на НАП, ГИТ, Икономическа полиция и ГДПБЗН.
 
Действията са продължение на поетия ангажимент на главния прокурор Иван Гешев за недопускане на закононарушения на територията на община Дупница.
 
В Районна прокуратура – Дупница е образувано досъдебно производство за това, че шофьор на МПС умишлено е преминал през крака на полицейски служител.
 
В ранните часове на 29.08.2020 г. служители на Охранителна и Икономическа полиция, както и на ДАИ, са започнали проверки за осъществяването на нерегламентирани превози с джипове на туристи на територията Национален парк „Рила“. В хода на проверката шофьор на едно от МПС-та е преминал през крака на полицейски служител.
 
Работата по случая продължава.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ