8 души са задържани при акцията на полицията. Това потвърди главният прокурор Сотир Цацаров. Тепърва ще се преценява на колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения.
Акцията е проведена в София и Варна и е свързана с различни престъпления, включително наркотици, допълни Цацаров. Утре прокуратурата и МВР ще дадат повече информация. Главният прокурор каза, че арестите не са свързани с отвличането на Адриан Златков и увери, че по случая се работи активно.

"По самото отвличане мога да ви кажа, че се работи изключително упорито. Каквото и да ми е предадено, коректно е, запознавайки се лично с работата на разследващия екип и на екипа в СДВР, да не се правят каквито и да е изявления. Знам много добре тяхната работа. Днес също ми предстои среща с тях. Това, което мога да кажа е, че работата продължава. Не желая по никакъв начин да увредя това, което те са постигнали. Затова - мълчание. Когато му дойде времето - ще чуете.

А иначе за станалото София - Варна утре колегите ще кажат. Предварително мога да кажа само едно - едно голямо благодаря на колегите и ръководството на СДВР", коментира обвинител номер едно, цитиран от БНТ.