"Президентът Радев има повече от една роля. Не мога да споделя голяма част от изводите му за състоянието на държавата и качеството на управлението", това заяви в предаването "Карай направо" с Диана Найденова в ефира на Нова тв министърът на финансите Владислав Горанов.

Той призна, че в общочовешки план се чувства добре, а също така и че вирусите го подминават. 

"Държавата се развива изключително успешно. Доходите растат с двуцифрени размери. Това касае не само минималната заплата, а и средната. Има много доказателства, които опровергават тезата, че държавата е в криза", поясни финансовият министър.

Относно смяната на лева с евро, Горанов заяви: "Няма причина за притеснения. България ще се присъедини към еврото с курса, който действа към момента. Нито една държава не е обедняла заради еврото".

Финансовият министър с горещ коментар за приемането на еврото и страховете на българите

"Г-н Васил Божков твърди, че ме е информирал какви неща прави и аз съм се съгласил? Да дойде да го каже пред българския съд и всеки ще си носи последствията. Защо не се изправи пред съда, щом е толкова сигурен в своята невинност? Има и друг богат човек, който нанесе щети на държавата, но стои в Сърбия (бел. ред. Цветан Василев). 

Процесът по екстрадицията на Васил Божков не е политически. Искането за екстрадиция е изпратено.

При това, което се загатва от прокуратурата за значителен брой престъпления, извършвани от него, няма аргумент подобно разрешение да не бъде дадено", добави Горанов.

"Не разчитам на случайни събития и в този смисъл не съм търкал билетчета. Наблюдавал съм много хора как го правят и ги съжалявах. Не разбирам как може да заредят гориво в колата си за 10 лева, а да купят билетчета за търкане за 30 лева", заключи финансовият министър.