Вездесъщият ромски лидер от Симеоновград Ачо Йорданов, който навремето седна срещу Кверок Кеворкян в ефира на националната телевизя, за да защити правата на ромското население, е съвсем на сухо от доста време насам. Служители на “В и К” му врътнаха кранчето на водата заради неплатени сметки. Сметката на Ачо се оказа доста набъбнала – до този момент той дължи на “ВиК” 5 500 лева. Освен това Ачо вече е съден през 2004 година от Хасковския окръжен съд заради неплатените сметки. Въпреки това цели четири години продължава да използва вода, която не плаща.
По това време Ачо участва в предаването “Всяка неделя” на Кеворк Кеворкян и разказа колко онеправдани са циганите в неговия град. После го гърмяха с пистолет, биха го с юмруци, съдиха го, и той престана да се набива в очите на управляващите. Сви си семейство в Симеоновград и беше напълно забравен, докато не излезе наяве скандалното му отношение към служителите на “ВиК”.
"Заведох дело срещу “ВиК”, защото ме оставиха без вода и ние със семейството ми живеем в небивала мизерия, - каза Ачо Йорданов за БЛИЦ. "Готов съм да давам по сто лева на месец плюс сумата за изконсумираната вода, но никой не иска да ме чуе", допълни той.  
От “ВиК” имат доказателства, че няколко пъти са предлагали на ромския лидер да си издължи парите на разсрочено плащане, но той се държал нахално и не искал да чуе за плащане. Затова му е спряна водата и докато не си изплати цялата сума вода няма да има, заявиха от водоснабдителното дружество.
Ачо Йорданов продължава да се жалва до всички възможни институции от “дискриминацията на водоснабдяването”, но нито една проверка не констатира нарушения от страна на “ВиК”.
Ромският лидер не е единственият, който не си плаща сметките за водата. За разлика от него обаче другите некоректни цигани отдавна са започнали да изплащат задълженията си и имат вода. Само Ачо се е запънал като магаре на лед и твърдо е решен да не даде нито лев на “ВиК”. Само не се знае къде ще се къпят децата му, водите в Марица вече не стават за къпане – студено е! /Тодорка Николова, БЛИЦ