Гошо Боеца - момчето на повикване на избягалия в Сърбия най-голям финансов измамник в историята на България Цветан Василев, се похвали във фейсбук, че създал „гражданско-медиен консорциум“. Между себе си, рекетьорския сайт „Бърд“ и захранваното с щедри многомилионни чуждестранни грантове НПО „Антикорупционен фонд“, където пък се подвизава Николай Стайков – виден кадър на кръга „Капитал“.

Какво ще прави този „отбор юнаци“ ли? Каквото прави от близо десет години – хибридни атаки против Делян Пеевски, който е основният враг на олигарсите Цветан Василев и Иво Прокопиев – заради разкриваните от бившите му медии нелицеприятни факти за двамата, както и заради законодателните му инициативи, сложили прът в колелото на вторичния грабеж на активите на КТБ.

За тези години „Гошо Тъпото“, както е по-известен Георгиев заради абсурдните си и граничещи с болестно състояние протести и акции, е пуснал в МВР и прокуратурата десетки сигнали не само против Пеевски, а и срещу Гешев, Цацаров, Пламен Георгиев и въобще против всеки, неудобен за ментора му Цветан Василев.

Гошо Тъпото получава инструкции от Василев в Белград

От своя страна Чобанов и Стайков също са се фиксирали в Пеевски, като във всяка тяхна статия, изказване или медийно участие името на депутата от ДПС се появява абсолютно задължително, макар и без всякаква връзка с безумните им, съчинени в Белград или в офисите на кръга „Капитал“, сюжети.

Разбира се, темата „КТБ“  също е неизменна за тази групичка за мръсни медийни поръчки, но нито на страниците на „Бърд“ или „Бивол“ - където се подвизава Чобанов, нито в „Капитал“, „Дневник“, „Медиапул“, „Клуб Зет“ или в някой друг сайт, който редовно цитира Стайков, ще прочетете и една дума за най-голямата банкова кражба. Няма ги разследванията им за това как Василев е източил банката, раздавайки необезпечени кредити за стотици милиони на току що създадени фирми, на които е назначил за управители секретарките, шофьорите и охранителите си.

Няма да откриете нищо и за руските връзки на фараона-беглец с кремълски олигарси като Малофеев, на когото се опита да подари стратегически военни и телекомуникационни активи през 2015г. А уж и тримата – Чобанов, Георгиев и Стайков, се представят за големи русофоби…Може, но когато става дума за Василев, мълчат като риби.

Напротив, думата „КТБ“ се употребява от тях само и единствено когато дойде време за поредната им, вече до болка изтъркана лъжа по адрес на Пеевски – че имал нещо общо с фалита на банката или че той или семейството му имали непогасени кредити към бившия трезор на фараона Василев.

Обявеният от Гошо Тъпото „гражданско-медиен консорциум“, не прави изключение. Задачата му щяла да бъде „анализ, изследване и огласяване на информация“ от мистериозни „документи“, съдържащи данни за „кредитите на компаниите свързани с Делян Пеевски и Ирена Кръстева от КТБ“, които прокуратурата не била видяла. Като междувременно Георгиев вече бил написал и депозирал съответния сигнал.

Че се касае за поредната лъжлива партенка, пробутвана на обществото от олигарсите Василев и Прокопиев, спор няма.

Защото фактът, че нито Пеевски, нито който и да било от семейството му имат непогасени кредити от КТБ, е отдавна проверен, доказан и дори подпечатан от официалните позиции на държавни органи.

Така например синдиците на КТБ още през 2016г. обявиха публично, че „Пеевски не е имал задължения към КТБ“, а всички кредити на дружествата, в които Ирена Кръстева е имала участие, са били върнати много отдавна.

Впоследствие и прокуратурата огласи обстоятелството, че всички фирми, които могат да бъдат свързани с Пеевски, са погасили кредитите си целево.

Нещо повече, нито парламентарната комисия „КТБ“, нито квесторите, нито синдиците на банката, нито международната разследваща компания Аликс Партнърс, наета от българското правителство, откриха каквато и да било свързаност на Делян Пеевски с КТБ, с нейния фалит или с получени и невърнати кредити. Защото такава просто няма.

Разбира се, Гошо Тъпото, Атанас Чобанов, Николай Стайков и компания, отново ще разчитат на късата памет на хората, на размахваните с апломб при Люба Кулезич, Веселин Дремджиев или Генка Шикерова неподписани „документи“, както и на повтаряните до откат и по гьобелсовски тертип мантри за „кредитите на Пеевски“, разпространявани ветрилообразно в медийната машина на кръга „Капитал“. Не за друго, а за да заработят поредния си грант или да отчетат свършената за шепа сребърници мръсна медийна поръчка.