Липса на лекари, медицински сестри, здравеопазване, превърнато в търговия… Всичко това знаете, чувате, виждате, всеобщо мнение. Но в България поне не се чака с месец или повече за посещение при специалист…

Наранена китка, болки, а ортопедът заявява: „Елате през януари, сега няма час“. И това се случва в Германия. На нашенец, който е категоричен: „Ако си бях у дома, в Родопите, всеки чекръкчия щеше да ми помогне за минути“, пише 24rodopi.com.

А, мъжът работи в болница…

Ето неговата история:

„Тази сутрин се събудих с жестоки, непоносими болки в лакътната става. Отидох в Спешен център в една от най-големите болници в града. Регистрирах се в 7 часа и чаках час и половина, докато дойде лекар да ме прегледа. Макар че имаше само още един пациент в спешното отделение.

Лекарят бе невролог и не откри причината за болката. Вляха ми течен парацетамол като обезболяващо средство. Поисках рентгенова снимка. Не откриха нищо нередно в костите. Заключението на екипа медици след 2 часа и половина бе, че не могат да открият причина за болката и да ходя вкъщи да се лекувам с антивъзпалителния медикамент „Ибупрофен“.

Отидох при личния си лекар да му обясня проблема. Той приема пациенти след 16 часа. Прегледа ме малко по-обстойно и забеляза подуване в областта на китката. Даде ми 10 дни болнични с обещанието да ги удължи, ако се наложи и каза, че вероятно болката идва от подутината в китката. Написа ми направление за ортопед.

В рамките на работния ден успях да посетя и ортопеда, който ми каза, че не може да ме приеме до януари месец.

А болката е още гореща! Вероятно става въпрос за изкълчване, което в Родопите всеки чекръкчия оправя за минути“, споделя нашенецът.

И моли: Кажете ми, приятели, какво да правя, какво да предприема?!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук