Джулай Морнинг е най-известният хипарски празник в България, който се е появил в средата на Осемдесетте години на миналия век, пише туристическият сайт hostelsclub.com. Хора от цяла България пътуват до бреговете на Черно море, за да посрещнат първите слънчеви лъчи на юли.
Това празник е започнал да се празнува първоначално във Варна през 1986 г., и досега тя е основна дестинация. На най-източната точка, където са скалите на Камен бряг, където слънцето се появява най-рано в България, можете да се присъедините към спектакъла, пише сайтът. Разбира се, цялото българско Черно море празнува първи юли - Каварна, Шкорпиловци, Иракли, Бургас, Созопол, Варвара, Ахтопол и Черноморец.

Тази година над 14 000 българи и чужденци ще празнуват тази хипарска традиция по цялото българско Черноморие. Това е уникален празник, какъвто няма никъде другаде по света. Символичното посрещане на слънцето се приема като приветстване на ново начало и по-добро бъдеще за хората - и те вярват, че така се пречистват. 

На всеки 30-ти юни големи групи хора се събират по брега за да посрещнат слънцето и да го видят как се издига треумфално над хоризонта. Преди това хората се събират около огньове, пият, свирят, докато чакат изгрева.

Идеята за Джулай морнинг донякъде е в това да избягаме от съвременната цивилизация. Донякъде той е един вид протест срещу своето собствено его, анализира hostelsclub.com. 

Превод: БЛИЦ