Тезата на майката на предполагаемия убиец на двете момчета пред дискотека “Соло” не издържа, заяви градският прокурор Николай Кокинов по бТВ тази сутрин. По думите му не може Илиян Тодоров да е действал при самоотбрана, тъй като смъртоносните наранявания са в областта на гърба. Това е една хулиганска - пиянска история, кой е по- по- най, кой е по-голям мъж, твърди Кокинов.
Градският прокурор каза още, че е намерен ножа, с който вероятно са извършени убийствата, но все още се правили експертизи. Според Кокинов има ненужна агресия сред децата, която се дължала на отчуждението в обществото и в семейството.

Според бащата на убития национален вратар по хокей на лед Кирил Въжаров – Михаил, не всичко идва само от възпитанието. Тези, които са синове на по-заможни хора, издигнали се икономически и политически, се мислят за недосегаеми и имат чувството за величие. Техните деца, виждайки безнаказаността и беззаконието, също получават това чувство на величие, каза той като се аргументира със статистика на последните убийства сред младите хора. Не обвинявам майката на Илиян, тя търси начин да спаси сина си. Но категорично те са наръгани, докато са вървели, каза още Михаил Въжаров. Тезата му беше подкрепена и от приятеля на убития Кирил – Мартин Йоанов. Според него ако беше при самоотбрана, все някой от убитите момчета е щял да се обърне и раните щяха да са на друго място. Те са спортисти и нямаше да се оставят толкова лесно, добави Мартин.
Сестрата на убития Васил – Мирослава Александрова, каза, че брат й никога не е бил агресивен и не е употребявал наркотици, което щяло да се види и от експертизите. Винаги ми повтаряше да не пуша, защото цигарите убиват, ама не убиват цигарите, коментира опечалената Мирослава. 

Според майката на Илиян Петя Тодорова, синът й не е агресивен. Той не е дете, което се бие, няма такива прояви, това, че са го нападнали за него е било страшно, каза тя по Нова Телевизия тази сутрин. Петя Тодорова смята, че Илиян се е защитавал, защото когато й се е обадил след инцидента е казал “случи се нещо страшно, нападнаха ни, борих се за живота си, за моя и на приятеля ми”.
Въпреки това майката на задържания посочи, че ако той е виновен, ще си понесе последствията. Това е и причината баща му Венцислав Тодоров да се оттегля от постовете, които заема в Перник, за да се избегнат подозренията за политически чадър. Бащата на задържания беше заместник-председател на Областната организация на БСП в Перник и председател на групата съветници на партията в общинския съвет.
Според Тодорова синът й тежи едва 60 кг. и не е нападнал пръв. Как може да се бие с тези момчета които са спортисти и тежат по 80 кг. и къде е този нож, никъде на камерите не се вижда, откъде се взе, риторично попита тя.

Майката на Илиян отрече да е бил разглезен. Той е амбициозен, през лятото баща му го караше да работи, за да си изкара парите за почивка, винаги сме били взискателни, не сме го толерирали, разказа тя.
Тодорова потвърди, че съпругът й е с криза, защото има исхемична болест на сърцето. По-късно днес тя ще се опита да разговаря със задържания Илиян в Националния следствен арест. 

Приятели и съотборници на вратаря на националния отбор по хокей Кирил Въжаров ще проведат траурно шествие от 18 часа в столицата. То ще тръгне от квартал „Овча купел” и ще стигне до улица „Позитано”, където пред столична дискотека на 18 април при сбиване бяха убити 21-годишният Въжаров и 24-годишният Васил Александров. За инцидента е арестуван студентът Илиян Тодоров, на когото е повдигнато обвинение. /БЛИЦ