Манипулациите около терасата на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев го превърнаха в мишена в медиите на задкулисния кръг "Капитал".
Близо седмица няколко маргинални електронни страници крещяха как балконът на Георгиев в кв. "Гео Милев" бил ипотекиран незаконно. Но документите на ПИБ показаха, че терасата никога не е била ипотекирана.

И когато номерът на мина, тогава от задкулисието пуснаха друга отровна стрела, според която през 2012 година цената на квадратния метър в отдалечения от центъра квартал "Гео Милев", където Георгиев и съпругата му са си взели жилище на кредит, са вървели по около 1000 евро. В същото време "Капитал" твърди, че в най-престижния район на столицата - "Изток", където се помещава техния любимец Лозан Панов, цените на квадрат били около 600 евро, и било нормално съдията и жена му да си вземат апартамент за 465 евро на квадрат.

Компроматната атака срещу Георгиев, обаче не стихва. А БЛИЦ проучи подробно въпроса с терасата му.

Семейният апартамент на Георгиеви е купен с банков кредит на цени двойни от тези, на които е купувала жена му на Лозан Панов.

Въпросната дама, която бе кръстена от проваления министър Христо Иванов, Черния Лебед продължава да обикаля студията на bTV и да твърди колко зле се чувства в "завладяната" държава, която ще съди в Страсбург.

Но да се върнем на терасата на Георгиев. Медиите на Прокопиев захапаха балкона с мотива, че бил с незаконни постройки. Оказа се, че допълнителните леки конструкции са били направени не от Георгиев, от предишния собственик на апартамента.

В продължение на цели 7 години общинарите от район "Слатина" са бездействали и не са наложили дори минимална глоба. Сега същите тези чиновници се размърдаха след като медиите на Прокопиев разтръбиха "чутовната новина", че жилището е на Георгиев.

В същото време БЛИЦ научи, че Георгиев е продал апартамента за 66 000 евро на родителите си в "Люлин" през 2017г., а не през  2012 г. и с него е финансирал част от жилището си в "Гео Милев", а за остатъка от цената е изтеглил кредит от 189 500 лева.

Интересно, обаче дали комплотите срещу Георгиев от задкулисието ще спрат. Същите тези медии едва ли биха се посвенили да напишат, че квадратен метър в "Люлин" струва 1000 евро, ако Георгиев бе останал да живее в наследственото си жилище в този район.

Още по-любопитно е, че президентът Румен Радев, който театрално сне доверието си от Пламен Георгиев, си е напазарувал апартамент на двойно по-ниска от пазарната цена в същия този квартал "Гео Милев".
 


Много скоро, обаче истината за кукловодите на атаката срещу Георгиев ще лъсне с пълна сила. И това ще стане много по-бързо, отколкото сивите кардинали предполагат!

Ивайло КРАЧУНОВ