Мариана Маринова е родена на 31. 10. 1981 г. (празника на Вси Светии! ) зодия “СKOРПИОН” . Завършила е „Управление на масмедиите” в УНСС и „Журналистика”. Работи в телевизия „7 дни”, водещ на mредаването”Шоколад” заедно с друга красавица - Петя Велкова. Mечтае си на 33 години да е... милионерка, но не знае още какъв е пътят. През октомври 2007 спечели титлата „Мисис България Глоуб”, а през юни 2008 стана Вице Мисис Вселена на световния конкурс, който беше у нас. Разделена е с мъжа си Тони, има дъщеря Йоана-Анжел на 3 години и половина.
- Здравей Мариана, как се чувстваш напоследък, защото чух че си изгубила детето си преждевременно.

- Не съм разведена, само съм разделена със съпруга ми. Живея с приятеля ми Руслан и смея да твърдя на пук на всички и всичко, че съм доста щастлива. Да случи ми се нещо, което наистина преобърна живота ми, но така е трябвло да стане. Отрази ми се доста зле на мен и на връзката ми, станах нервна и раздразнителна, карах се с всички около мен и подсъзнателно всичко е било заради тази моя загуба. Времето обаче лекува всичко, ще излекува и това надявам се... Боря се с болката, като се старая да не мисля много за това и да се занимавам с други неща, но макар и да имам тежък период в живота същевременно се чуствам много щастлива, защото имам най-любимия човек до себе си и дъщеря ми Йоана, която много ми помага с усмивката си.

- Защо се стигна до този спонтанен аборт, по здравословни причини ли?

- Не знам защо така и не се разбра точната причина, която е довела до това. Диагнозата ми е „mission abort”. Не исках да изпадам в такива психози и да търся причината, доктора ми каза, че се случва в 30 процента от забременяванията, ето че не ме пропусна и мен. Нямах някакви здравословни проблеми или поне симптоми за такива, просто отидох на редовен преглед и така се стигна да откриването на проблема . От първия преглед веднага се стигна и до консултация при друг лекар, който следеше предишната ми бременност - д-р Динчо Георгиев, един страхотен човек и специалист. Той за съжаление потвърди диагнозата, а оттам се озовах в Майчин дом при доц. Доганов, който каза същата диагноза и на следващия ден бях на операционната в неговите ръце. Сега гледам напред, останал ми е един доста лош спомен и малко повече страхове.

- Предполагам, че си била съкрушена, но ти си млада и съвсем скоро пак ще можеш да забременееш! Кога планирате евентуално да опитате пак с любимия мъж?

- Надявам се първо всичко да е минало добре след операцията която претърпях, ще трябва да мине време да се възстановя и ако е писано ще стане, вече не планирам. Разбрах че в живота не трябва да си правиш планове и сметки без кръчмаря.

- Вярно ли е, че си чула много негативни гласове, които са те обвинили, че си правиш евтин ПР с тази бременност, а всъщност не е било истина?

- Дори не искам да мисля за хора, които си го мислят това без да ти звучи остро, злобно и заядливо. Ако има такива хора които го мислят наистина, пожелавам им да им се случи и на тях, за да усетят болката - физическата и душевната, веднъж от случилото се, веднъж от злобните коментари.

- Ти скоро се разведе, как семейството ти, бившия ти мъж Тони и дъщеря ти Йоана-Анжел приеха този факт?

- Аз не съм разведена, а с Тони сме в страхотни отношения. Той е невероятен човек и му желая да открие своето щастие. Естественно е една радяла да носи след себе си много промени, но аз се старая да гледам на всичко от положителната му страна. Смятам, че е много по-добре да живеем с реалните си чуства в реални семейства, а не да седя на официален коктейл със съпруга ми, да си крия телефона, за да не види кой ще ми звънне и да се крия от всички когато не съм с него. Против това съм някой да живее два или повече паралелни живота, това е много по объркващо.

- Смяташ ли, че новата ти любов Руслан е мъжа на твоя живот?

- Надявам се аз да съм жената на неговия живот.

- Може ли да се каже, че си щастливо разделена и безумно влюбена в новата ти любов Руслан?

- Не съм разведена все още поради административни причини, но съм толкова разделена с мъжа ми колкото повечето разведени жени не са.
Може да се каже че съм влюбена и щастлива, може и да е безумно на моменти. Руслан ме запозна с едни непознати за мен досега чувства и емоции, доста неща точно в това отношение ми се случиха за първи път в живота точно с него. Сега знам, че Любовта е чуство, което не изисква и не очаква нищо, то е най- безкористното в човешката душа.

- Вярно ли е, че сте се запознали в сайт за запознанства и кой, това не е ли много нетраен начин за далготрайна връзка?

- Да запознали сме се в сайт за запознанства където все още имаме профили и продължаваме да се запознаваме с други хора, но още не сме намерили по-добри от нас самите за нас. Ако е писано, ще сме заедно дълго време, ако не - няма и това не зависи от начина по които сме се запознали.

- Как една фатална жена, разбира, че си е „намерила майстора” и се е влюбила до полуда в един мъж като него?

- Аз не се смятам за фатална жена, но ако това е комплимент мерси.
Не знам какво значи и да си „намериш майстора”. Знам, че съм щастливо влюбена, чуствам се обичана и обичам, а това е най- хубавото. Мисля, че имам много силна връзка в момента, силна на чуства и на емоции ... Но ние не сме си „майстори” един на друг, това не е нашата цел.

- Кое те спечели най-много в него и те накара да забравиш останалите мъже?

- Обяснявам си го с химия и с потребност за любов. А иначе смятам, че ние доста си приличаме според мен... Ако аз бях мъж, щях да съм той, а аз да съм неговия женския аналог и това ни кара много да се харесваме.

- Той добър ли е в секса и кое го прави уникален в това отношение за теб?

-За сега мисля, че той е най – добрия. Има хора които смятат, че секса няма нищо общо с любовта, а аз мисля че когато си влюбен и секса е уникален .

- По колко пъти на ден сте го правили с него най-много?

- Не е важно колко пъти е на ден, важното е, че го правим всеки ден и то от както се познаваме до сега няма промяна.

- А най-нестандартното или шантаво място, на което сте се любили двамата?

- Смятам, че за двама души които се обичат толкова много, няма нестандартни места, защото и желанието може да се появи по всяко време.

- Ревнуваш ли го от други жени?

- Да, много в началото, но се случи нещо което ме накара да се променя. И сега се занимавам с много по приятни емоции, каквито не може да понесе ревността.

- А той теб?

- Не, защото не му давам поводи.


- Имали ли сте бурни скандали с Руслан, които в крайна сметка са завършвали с як секс за сдобряване?

- Да имали сме ужасно бурни скандали, след които обаче изобщо не ни е било до какъвто и да е секс. Представи си колко сме били скарани. Но карането ни така или иначе продължава най много час и след това...

- Къде живеете сега двамата при него, при теб или някъде другаде? А детето при теб ли е за постоянно?

- Живеем заедно от половин година. Детето има и майка и баща, тя е в добри отношения и с Руслан, много си играят заедно с нея и понякога е с нас, понякога с мъжа ми, но най- много ми помага баба ми и моята майка. 

- По едно време се чу, че ще заминаваш в чужбина с него за дълго време, наистина ли имаш такова намерение вбъдеще?

- За мен е важно да бъда с Руслан, няма значение къде и как, но нямаме за сега такива намерения.

- Преди време се разчу и за „връзката” ти с Боби Цанков – разкажи, каква е истината за тази история „между вас” от дистанцията на времето?

- О, никога не съм имала никакви отношения с този човек. Ужасно много съжалявам, че му се доверих, че допуснах да станем приятели, а и ние в продължение на една година и работехме заедно от където е и познанството ни, но аз си мисля, че няма как нормален човек да свърже името ми с неговото, в нещо повече от колегиални отношения. Мисля, че имам вкус за мъжете все пак . Сравни настоящия ми приятел с начина по които изглежда Боби и имаш отговора. Боби обаче е такъв човек, че обича да си прави ПР с известни и добре изглеждащи дами. И мисля, че това е направил и с моето име. Все пак аз гледам с насмешка на такова твърдение и нямам лошо отношение към него.

- С кои по-известни мъже си имала интимни отношения, ще споменеш ли някой от по-интересните и популярни имена?

- Друг път ще ти кажа...

- Коя е нереализираната еротична мечта на Мариана Маринова?

- Засега мисля, че съм реализирала повечето от тях.


Едно интервю на Светлана Терзиева - Сесил