Кулагин смята за себе си, че е създателят на красотата в тази държава. „Да бъдеш най-добрият гримьор е равносилно на да бъдеш най-добрият адвокат, най-добрият сърдечен хирург. Бог и майка ми са ме дарили с невероятен ген, нямам нужда от почти нищо, за да поддържам визията си перфектна“, споделя Валентин.

Определят го като гримьора на звездите. „Работил съм с много от тях, но в момента нямам желание да работя с такива. Нямам нужда от снимки с тях и нямам нужда те да ме рекламират. Не съм звезда, но съм ВИП, защото съм важна за обществото личност. Аз съм човекът, който създава образа на една жена в най-важните дни от нейния живот-  нейното дипломиране и нейната сватба“, разказва за себе си Кулагин.

Той обърна къщата на „ВИП брадър” и свали маските на всички участници. Едни го мразят, други го боготворят. Такъв е той – буря от емоции. Пред „ШОУ” той отговаря на всички въпроси, които вълнуват обществото.

- Ще се запишеш в историята на „ВИП брадър“ като най-колоритния участник. Успя да провокираш всички в Къщата и да свалиш маските на доста от тях. Това ли целеше всъщност?
- Не само най-колоритен, но мнозинството беше единодушно, че съм и най-добрият играч, участвал във формата някога. Защото за мен преди всичко това е една игра, в която не бива да губиш връзка с реалността. Възприемах "ВИП брадър" като професионален ангажимент, това беше работното ми място един месец, а продуцентите - моите работодатели. Не съм имал цел, а влязох с идеята да си изкарам приятно, но и задължително да забавлявам зрителите. Престоят ми вътре с тези хора със сигурност не беше приятен, но пък мисля, че зрителите се забавляваха от сърце, с пуканки в ръце. Когато видях колко лицемерни и престорени са всички вътре, съвсем естествено се задейства процесът по "отлепяне на маски", както аз обичам да казвам. (смее се) Знаех отлично, че хората пред екрана не искат да гледат бутафорното им,
псевдо ВИП поведение, затова приех като мой дълг да разбия клишетата и маските, в които удобно се бяха настанили.

- В предаването непрекъснато се говореше какъв авторитет е Ваня Костова. Това обаче значи ли, че непременно този човек е добър и ние не трябва да му казваме нищо?
- Ние всички влизаме в това предаване с нашия авторитет! Нашата работа и талант са нашата визитка. А биография и постижения има не само Ваня Костова. По-важното обаче е какво ще покажем като качества вътре и каква е нашата стойност като Човеци.
Ваня се разкри като изключително неуравновесена, злобна и агресивна. И въпреки че от дете съм възпитаван в духа на уважение към по-възрастните хора, когато разбрах какво представлява тя в действителност, реших да пренебрегна това неписано правило.
Не можем да оправдаваме действията на някой, на всяка цена и безусловно, само защото е по-голям от нас. Даже напротив. Ако един млад човек може да греши, защото няма опит и животът е пред него, то една жена на 60 години няма оправдание за грешките си и лошото си поведение, липса на възпитание и хигиенни навици. Тя е имала достатъчно много време да оформи характера си и да открие ценностите в живота си, но не го е направила. Затова и разочарованието от действията на един 60-годишен възрастен е толкова голямо. Младостта е безразсъдна и дива, винаги можем да й простим. Но поведение като това на Ваня, в никакъв случай не бива да бъде толерирано!

- С какво толкова много изнерви Ваня, че да ти скочи на бой? Не би ли следвало да я изхвърлят по правилник?
- С това, че разкрих истинската й същност и ореола на нейната престорена добронамереност се изпари като дъга след дъждовен ден.
За мен тя е една вманиачена фанатичка, която тълкува религията по погрешен начин и използва цитати от Библията, за да обижда и наранява хората, както и средство да прикрие своята ярост, и злоба. Най-големите терористични атаки са дело точно на такива фанатични камикадзета, с погрешна религиозна идеология.
Когато виждах Ваня с нож в кухнята, да маже филии при честите й похапвания, винаги съм бил предпазлив и нащрек, защото не знаех какво може да извърши тази обезумяла жена.
Изцъкляше очите си и правеше странни, неестествени гримаси, почервеняваше цялата.
Защо продуцентите толерираха физическата агресия, която беше упражнена върху мен обаче е въпрос, на който аз не мога да отговоря. Аз мисля, че точно обратното трябваше да бъде показано, след последните събития и бруталното убийство на българската журналистка. Не бива да бъде даван пример в обществото, че физическата агресия и посегателство могат да остават безнаказани!

- Папи Ханс бе един от най-големите ти противници. Защо го наричаше с женско име?
- А как да наричам мъж с ролки на главата, който се клизмира по 2 часа в банята? (смее се)
Можете да си представите щом аз намирам визията му за нелепа, дори при моите широки убеждения, до колко е адекватна тя. Само като минавах покрай него, ми ставаше смешно.
Вероятно затова песните и клиповете, които прави, също са пародийни. Не знам дали е суперпалав, но със сигурност е суперфалшив. По цял ден злословеше зад гърба ни и плетеше интриги. Слаб характер - женско име.

- Наско също ти се дразнеше много, но щом споменеше Мария Илиева като че ли му затваряше устата?
- Той се дразнеше най-вече на стандарта ми на живот, лайфстайла ми. Дразнеше се на дрехите, обувките, куфарите ми, храната, стаята и привилегиите, които имам. Всичко материално, което сам съм извоювал - и вътре, и в живота.
Вероятно от липсата на блага в неговия. Момчето е травмирано от това, че няма кариера, която всички знаем, че приключи след приключването на въпросната връзка.
Пожелавам му успех и да се оттърси от това да е толкова злобен и завистлив. Едно 20-годишно момче не може да таи толкова гняв и агресия в себе си. В тази възраст животът не може да бъде нищо друго освен прекрасен!

- Смяташ ли наистина, че Мира Добрева има сексуални желания към Наско?
- Да ви кажа честно в 21 в. не ме интересуват сексуалните желания на никой, а още повече пък тези на Мира Добрева. Но не е добра идея да оставяме Мира сама в една стая, дори с банан. (смее се.)

- На Стефан му взе страха още от самото начало и като те видеше, се криеше по ъглите…
- Ами чудесно. Значи сам си е намерил мястото.

- Успя да свалиш маската и на Божана, като я напи, но другите я спасиха от евентуално излагане…
- Не мисля, че я спасиха. Даже се забавляваха на сеира и я насърчаваха.
Излагането й беше не евентуално, а категорично.
Нали знаете.. човек, както може сам да си се изложи - никой не може.
За мен тази жена показа едно деградиращо, упадъчно поведение, неприсъщо за жена. Да не говорим за дама. Показваше си гърдите, интимните части.. Напиваше се до припадък и винаги до черпака, държеше и бутилка алкохол.
Говори нонстоп с пълна уста, яде с ръце, никаква култура на хранене, а уж е готвачка.
Няма никакъв маниер, никаква етика на общуване, а иначе твърди, че обкръжението й са само хай клас милиардери с 30- метрови яхти. Жалко, че в това висше общество не се е научила на елементарни обноски - да държи чашата и да се храни със затворена уста. Пълна е с имагинерни истории, плод на развинтеното й въображение. Измислена и зле скроена.

 -Няколко пъти заяви, че си станал жертва на агресия. Смяташ ли да съдиш някого за физическо посегателство?
- Ще се чуе, ако реша да съдя.

- Имаш ли заведено дело за кражба на козметика, както се изписа, докато беше в шоуто?
- Не, разбира се. Това е клевета, която много лесно може да се провери. Винаги съм имал абсолютно всичко и кражбата е нещо непонятно за мен. Голяма част от козметиката, която използвам, не се продава в България. Това са марки като La Mer, Cle de Peau, Amore Pacific, Jo Malone. Изглежда драскачите от липса на реална информация за мен и мръсни истории, решиха да скалъпят фалшиви такива. Подобно на лъжите, че съм бил бодибилдър или майка ми била продавачка на козметика в американски мол. Последно?! Майка ми ли ги праща тези кремове по 500 евро или ги крада от магазини, в които ги няма?! Противоречат си....

- Защо нищо не чухме за родителите ти? Къде са те и с какво се занимават?
- Защото аз решавам кои части от живота ми да бъдат публични и аз управлявам историята си.
Все пак аз съм участвал във „ВИП брадър”, а не семейството ми.
Не мога да разбера какъв е този интерес към родителите ми? Имат ли средства или не..
Доста по-интересни са известните родители на други участници, които дължат популярността си на тях. Аз съм постигнал всичко сам и независим от семейството ми, любовници, жени и покровители.
И колкото и да се опитаха някои да омаловажат постиженията ми.. Горд съм, че съм успял да достигна дотук, без да смуча близалки.

- Имаш ли си половинка?
- В момента не съм обвързан сериозно. Но мога да кажа, че моята половинка е моята работа, към която любовта ми никога няма да се изчерпи. Това е нещото, което ме изпълва, задвижва и ме прави безкрайно щастлив.
 
Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ, в. "ШОУ"

ЧЕТЕТЕ ТАЗИ И ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК "ШОУ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА!